Videóval: Hatalmas tömegmészárlást tervezett Budapesten – a TEK terítette le a norvég ámokfutót

Elképesztő.

A Terrorelhárítási Központ arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy egy Budapesten élő norvég férfi az elmúlt időszakban több olyan videót tett közzé egy videómegosztó portálon, amelyekben emberek megölését tervezi.

A Police.hu közlése szerint a 45 éves férfi a videóiban azt mondta, hogy a 2011-es, Anders Behring Breivik által végrehajtott 77 halálos áldozatot követelő tömegmészárlást akarja „felülmúlni”.

A férfi a videókon többnyire norvégul szólalt meg, de néhány videójában angolul fenyegetőzött.

„Elveszek mindent, ami számít, ami értékes, elpusztítom az országot. Csak figyeljetek! …. Bárhol támadhatok. …. Repülő, reptér, vasúti pályaudvar, semmi nem probléma nekem. …. El fogom pusztítani az ártatlanokat.”

A nyomozók felvették a kapcsolatot a norvég rendőrséggel is, ahonnan azt az információt kapták, hogy a férfit hazájában már többször is elítélték korábban különböző erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt.

Ezek után a rendőrök a TEK-kel együtt gyorsan reagáltak, és budapesti albérletében 2023. június 14-én elfogták a férfit, majd lefoglalták számítástechnikai eszközeit.

A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A férfit letartóztatták, és számára az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki a bíróság a végrehajtás helyéül.

Videó:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=oKPgA23k2A0&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.police.hu%2F&source_ve_path=MzY4NDIsMjM4NTE&feature=emb_title

Valódi Hírek