Varga Juditéknak elegük lett: Brutális razziába kezdenek

Bekeményítenek.

Indul a fiatalkorúak alkoholtermékekkel történő kiszolgálási tilalmának ellenőrzése – jelentette be az alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a Facebook-oldalán.

„A jövő generációjának egészségvédelme kiemelt társadalmi érdek, ezért a fiatalok mindennapjait, a fejlődésüket befolyásoló jogszabályi követelmények, így például az alkoholtartalmú itallal történő kiszolgálás és értékesítés tilalmának betartását a fogyasztóvédelmi hatóság évről évre, visszatérő jelleggel vizsgálja”

– írta Kupecki Nóra.

Hozzátették: az alkoholfogyasztás sok kedvezőtlen hatással jár, és különösen komoly egészségügyi problémát válthat ki a 18 év alatti korosztályban.

A fogyasztóvédelmi hatóság mától a vendéglátó-ipari egységekben, kül- és beltéri zenés-táncos szórakozóhelyeken, teraszokon, különböző kulturális rendezvényeken és fesztiválokon még fokozottabb figyelemmel fogja ellenőrizni, hogy a vállalkozások betartják-e a kiszolgálási tilalomra vonatkozó szabályokat.

Azok az üzletek, amelyek nem tesznek eleget a szabályoknak bírságra számíthat,

sőt ismételt és súlyos szabályszegés esetén egy évig megtilthatják esetükben az alkoholtartalmú ital forgalmazását és elrendelheti az érintett üzlet ideiglenes bezárását.

Valódi Hírek