Hadházy Ákos leleplezte Orbánék egyik legújabb húzását: Suttyomban csaptak le Tiborczék gigaprojektjére

Igyekeztek elhallgatni a bizniszt.

„A kormány titokban 244 milliárdért megvett Tiborczéktól egy olyan irodaházat, amit még alig kezdtek el építeni”

– emlékeztetett Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő vasárnap a közösségi oldalán Orbán Viktor kormányának legújabb lépésére.

Hadházy ugyanis kevesebb mint 2 hete számolt be arról, hogy a kormány brutális összeget ölt a zuglói „betonmonstrum” megvételébe. Az adásvételire véletlenük bukkantak rá, Orbánék nem verték nagydobra az áprilisban megkötött üzletet. Pedig rengeteg pénzről van szó, a képviselő ki is tért rá, hogy

244 milliárd forint fedezné a pedagógusok éves béremelését.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatás nélkül idézzük:

„EZ A POFÁTLANSÁG MÉG A HOLDRÓL IS LÁTSZIK!

Fideszes mércével nézve is

kiemelkedően mocskosat húzott a kormány:

az állam 244 milliárd forintért megveszi Tiborcz István >>üzlettársától<< azt a betonmonstrumot, amit a zuglóiak akarata és tiltakozása ellenére építenek a Bosnyák tér mögé, az egykori Csömöri úti sporttelep helyére.

Leírom még egyszer, mennyi pénzről van szó: 244 000 000 000 forint! Nagyságrendileg ennyibe kerülne a pedagógusok béremelése évente, de arra természetesen nincs pénze a kormánynak, ahogy a napokban sok egyéb mellett lefújtak egy sor iskolaépítési projektet is, mert arra sincs pénz.

Az április 6-án megkötött adásvételt természetesen nem verték nagydobra, csak véletlenül bukkantunk rá az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései közt. Annak ellenére nem szóltak még a zuglói városházának sem, hogy az önkormányzatnak elővásárlási joga van erre a területre – mivel nincs 244 milliárd forintja, ezzel nem tud élni, de akkor is értesíteni kellett volna hivatalosan.

Zugló egyébként sokszorosan rosszul jár ezzel az üzlettel: az állam nem fizet építményadót, és nagyon valószínű, hogy a NAV-ot költöztetik majd ide, az pedig iparűzési adót nem fog fizetni.

A tulajdoni lapokból kiderül, hogy a Bayer leánycége, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. már kapott is mintegy 31 milliárd forintot az államtól, igaz, jelzálogjoggal biztosítva.

Vélhetően az egész üzlet csak azért jött létre, hogy

megmentsék a Tiborcz üzlettársát a csődtől:

az elszállt építőipari költségek és a magas kamatok miatt valószínűleg nagy bajban vannak, de szerencsére a magyar állam mindig segít a királyi család tagjainak, erre soha nem sajnálják az adófizetők pénzét!”

(Hadházy Ákos/Facebook)

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek