Dráma: Eltűnt a Titanic roncsaihoz tartó tengeralattjáró, több turista is a fedélzetén volt

Már zajlik a kutatás.

Eltűnt egy tengeralattjáró az Atlanti-óceánon: a járművel turistákat is szoktak a Titanic roncsaihoz vinni. A kíváncsi szemek pedig 250 ezer dollárért tekinthették meg a legendás hajót. A bostoni parti őrség közölte, hogy Új-Fundland partjainál zajlik a kutatás.

A kis tengeralattjáró akár 3800 méteres mélységbe is képes leereszkedni, sőt, nemcsak turistákat, hanem szakértőket is vitt már a roncsokhoz. Az OceanGate Expeditions nevű magáncég megerősítette, hogy több személy is a fedélzeten volt az eltűnéskor.

Mint írták, azon dolgoznak, hogy

a legénység tagjai épségben visszatérjenek.

A jármű egyébként 5 személyt tud egyszerre levinni az óceán fenekére: közöttük a vezetőt és egy szakértőt. A Titanichoz való lemerülés, a roncsok megtekintése, és a felemelkedés például 8 órát vesz igénybe a tengeralattjáróval.

FRISSÍTÉS:

A news.sky.com kedden arról írt, hogy egy brit milliárdos is a tengeralattjáró fedélzetén tartózkodott az eltűnéskor. Hamish Harding mellett – az értesülések szerint – Paul-Henry Nargeolet francia merülő pilótának, valamint az OceanGate Expeditions vezérigazgatójának is nyoma veszett.

Harding egy barátja úgy nyilatkozott a Good Morning Britainnek, hogy egy nappal az eltűnés előtt üzenetet kapott a milliárdostól. Ebben arról írt, hogy másnap indulnak, minden rendben,

bár az időjárás nem túl kedvező,

erre várnak még. Terry Virts elárulta, hogy beszéltek barátjával a rizikóról, amelyet egy hasonló utazás magában hordoz. Mint mondta, Harding nagyon izgatott volt a Titanic roncsainak meglátogatása miatt. A milliárdosnak egyébként nem ez volt az első merülése: világrekordokat állított, sőt, a Mariana-árok mélyét is megjárta.

(Good Morning Britain/Twitter)

(via bbc.com)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek