Nyomozást rendeltek el a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagának kiszivárogtatása miatt

Megerősítették.

A Fővárosi Törvényszéken zajló Schadl György és Völner Pál büntetőügyének egyik különös mellékszála, hogy – az ügyészség kezdeményezésére – a rendőrség nyomozást indított a dokumentumok és a hangfelvételek nyilvánosságra kerülése miatt – írta az index.hu.

Hadházy Ákos lapnak elmondta: elképzelhető, hogy

éppen az ügyészségről kerültek ki ezek a korábban minősített anyagok.

Az információk szerint a rendőrség nyomozást indított a Schadl–Völner-büntetőper – titkosszolgálati eszközökkel rögzített – hangfelvételeinek, valamint az ügy nyomozati anyagainak kiszivárogtatása miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztálya a lapnak megerősítette:

a nyomozást elrendelték.

A rendőrség személyes adattal való visszaélés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A folyamatban lévő eljárásról nem áll módunkban további információt adni – közölte a rendőrség sajtóosztálya.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökét, Schadl Györgyöt korrupciós bűncselekmények miatt 2021 novemberében vették őrizetbe. A Központi Nyomozó Főügyészség 2022 októberében emelt vádat a végrehajtói maffia elnöke és 21 társa ellen – köztük Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára ellen. A vádirat szerint 2021 júliusáig Völner Pál mintegy 83 millió forint kenőpénzt vett át a végrehajtói kar elnökétől.

„Aggályosnak tartom, hogy bizonyos médiumok nyomozati anyagokat hoznak nyilvánosságra”

– mondta korábban a portálnak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke.

Úgy fogalmazott: a titkosszolgálatok által készített telefonlehallgatások nem a nyilvánosságnak szólnak. Bár ezek az adatok korábban minősített adatok voltak, a büntetőeljárás során bizonyítékok lettek, így a védelemnek is meg kell ismernie azokat – tette hozzá.

 

Valódi Hírek