Valami történt: Orbánék egyik percről a másikra visszatáncoltak a júliusra időzített tervüktől

Meggondolták magukat?

A jelenlegi szabályok szerint július 1-jétől a vendéglátóknak nemcsak a fogyasztás összegét, hanem a fogyasztott mennyiséget is közölniük kell az állammal a tranzakciók után – emlékeztetett Gy. Németh Erzsébet pénteken a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy „agyrém”, amit a kormány kieszelt, különösen a nyári szezon kezdetén.

A DK politikusa felkereste Tállai Andrást, a Pénzügyminisztérium államtitkárát, hogy megkérdezze: ezt tényleg komolyan gondolták?

A fideszes politikus válaszából kiderült, hogy a rendelet készül, és ez alapján idén 100 millió forintos árbevételig nem kell jelenteni az eladott mennyiséget.

Gy. Németh Erzsébet bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Nagy felháborodást okozott, hogy a büféknek, kocsmáknak, éttermeknek július 1-vel online jelezni kell aTurizmus Ügynökségnek, hogy pontosan miből, mikor és mennyit adnak el. Ehhez kell számítógép v. laptop v. táblagép. Mindez a pénztárgép mellett!

Két lángos kiadása után a büfés nem csak a fogyasztás összegét üti be a pénztárgépbe, hanem azt is közli az állammal, h. hány db sajtos-tejfölös lángost adott el. Mindezt a nyári szezon kezdetén. Agyrém!

Sokan megkerestek az ügyben, így ma – nem hivatalosan -megkérdeztem Tállai pénzügyminisztériumi államtitkárt, h. tényleg komolyan gondolják ezt? És válaszolt!
Szóval jöjjön a jóhír: rendelet készül, a

100 mFt árbevételig az idén nem kell jelenteni!

Remélem jövőre átgondolják az egészet!”


(Gy. Németh Erzsébet/Facebook)

Valódi Hírek