Németh Szilárd olyan furcsán reagált a neki üzenő ellenzéki politikusoknak, hogy felrobbant a kommentmező

Itt a válasz.

Június 16-án pénteken tartották a parlamentben a pedagógusokat sújtó státusztörvényről szóló vitát. A Momentum politikusai kisebb meglepetéssel készültek az alkalomra: Orosz Anna, Tóth Endre, valamint Lőcsei Lajos egy csomaggal várták azokat a fideszes politikusokat, akik pedagógusi végezettséggel rendelkeznek.

Mindegyikük asztalára egy csomag krétát, táblatörlő szivacsot és egy levelet helyeztek el.

„Nem szégyellik magukat?”

– tették fel levelükben a kérdést a fideszes pedagógusoknak.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke szerint az ellenzéki képviselők „jobban tették” volna, ha inkább részt vettek volna az ülés ünnepi megemlékezésén, amely 1956-ról – ahogy Latorcai mondta „csodálatos fénypontjáról” – szólt.

Az ügyet nem hagyta annyiban Németh Szilárd sem, aki tüstént tollat is ragadott – elvégre pedagógus, egészen pontosan tanító (sic!) –, és azonnal válaszolt is a Momentum levelére. A rezsibiztos gyöngybetűkkel vetette papírra a státusztörvény lényegét, amelyről saját maga töltött fel fényképet Facebook-oldalára.

„Levelet kaptam a Momentumtól, válaszban összegeztem számukra a lényeget”

írta a környezetpedagógus végzettségű rezsibiztos. Egyébként azokra a negatív változásokra nem tért ki, amelyek által 5000 pedagógus készül elhagyni a pályát a törvény elfogadása után.

Németh posztja után azonnal ellepték oldalát a kommentelők. Mutatunk néhány hozzászólást:

(Németh Szilárd/Facebook)

Valódi Hírek