Elkészítette az árnyékkormány az 5 pontos béremelési csomagját (+videó)

Dobrev Klára ismertette a részleteket.

Orbán Viktor 2024-es költségvetése újabb megszorításokkal sújtaná az Európa-rekorder orbáni inflációtól szenvedő magyar embereket. A méltatlanul alacsony bérek tömeges pályaelhagyással fenyegetnek, a közszolgáltatások az összeomlás szélén állnak, Orbánékat azonban ez egyáltalán nem érdekli – jelentette ki Dobrev Klára csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A DK árnyék-miniszterelnöke ismertette, hogy kabinetének alternatív költségvetése – amelyet a Demokratikus Koalíció már benyújtott az Országgyűlés elé – a béremelésekre fekteti a hangsúlyt. Ezért készült el az infláció letörését szolgáló 13 pont, és ezért alkották meg az 5 pontos béremelési csomagjukat, amelynek keretében:

  • megvalósítanák Magyarországon is az Európai Unió által már elfogadott európai minimálbér-szabályozást.
  • Megerősítenék az oktatást, a szakképzést, és a szakszervezetiséget, hiszen jobb képzettséggel és erősebb érdekvédelemmel magasabb béreket lehet kiharcolni a munkahelyeken.
  • Továbbá kidolgoztak egy igazságosabb, a béremeléseket segítő adórendszert a kis- és közepes vállalkozások számára.
  • Emellett a jövőben csak azoknak a cégeknek adnának állami és uniós támogatást, amelyek versenyképes fizetést adnak a dolgozóiknak.
  • Valamint pontosan kiszámolták, hogy miből lehet előteremteni a költségvetésben a közalkalmazottak, közöttük a tanárok, az egészségügyi és szociális dolgozók jelentős béremelését.

Az Orbán-kormány elképesztő mennyiségű közpénzt öl felesleges látványberuházásokba, a fideszes kegyencek fizetésébe, a kormányközeli milliárdosok cégeinek gazdagításába, valamint hazug propagandába – mondta a DK politikusa.

Az árnyékkormány azonban bebizonyítja, hogy van pénz a magyarok fizetésének emelésére!” – hangsúlyozta Dobrev.

Példaként említette, hogy az árnyékkormány elvenné a propagandára fordított százmilliárdokat Rogán Antal minisztériumától, sőt, nem adna egy fillért sem a szerinte bukásra ítélt paksi atomerőmű-bővítésre, ahogy a Budapest-Belgrád vasútra sem, és nem pazarolná a közpénzt sporteseményekre, állami rendezvényekre. Számításaik szerint így

összesen 1780 milliárd forintot lehetne megtakarítani

a költségvetésből, amellyel előteremthetnék a fedezetet az 5 pontos béremelési csomagra.

Az Orbán-kormány folyamatosan a szankciós és háborús inflációról beszél. A DK azonban másképp gondolja: 10 napon át az ország különböző pontjain várják mindazokat, akik aláírásukkal nyomatékosítanák, hogy támogatják Dobrev Klára és árnyékkormánya törekvéseit az infláció letörésére.

A hozzád legközelebbi DK-s kitelepülés helyszínét >>ITT<<találod, emellett a DK petícióját online is aláírhatod >>IDE<<kattintva.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek