Méretes csörte a Parlamentben: Rétvári teljesen kiakadt, miután kínos dolgok hangzottak el az oktatás helyzetéről

Nagyon kiborult emiatt.

Ön a „háborúpárti baloldal” (?) egyik leginkább háborúpárti országgyűlési képviselője – fakadt ki Rétvári Bence, miután Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek politikusa közölte, hogy az Orbán-kormány teljesen tönkreteszi az oktatást, amely szerinte lényegében egyenlő a hazaárulással.

Szabó emellett az egészségügy jelenlegi siralmas állapotával is szembesítette a Parlamentben a kormánypárti politikusokat, de ez sem nyerte el a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának tetszését.

Rétvári többek között azt fejtegette Szabó Tímeának, hogy az Orbán-kormány adórendszere munkára ösztönzi az embereket, valamint legális munkahelyek létrehozására sarkallja a munkáltatókat – az államtitkár szerint ez az ellenzéknek nem sikerült (nehéz is lenne úgy, hogy nincsenek hatalmon – a szerk.).

Ha felhagynának azzal, hogy az EP-ben akadályozzák (?) az uniós források lehívását, és nem akadályoznák, hogy az a 800 milliárd forint hozzájáruljon a pedagógusi béremeléshez, már előrébb lennének – háborodott fel Rétvári, idézve a kormánytól már olyan sokat hallott szlogent, miszerint a baloldal hibájából (?) nem emelkednek a pedagógusi bérek, amelyre egyébként a kormánynak kellene forrást biztosítania.

Az Önök által támogatott szankciók tavaly 4000 milliárdba kerültek Magyarországnak – tette hozzá Rétvári, kihagyva azt az apró részletet, hogy az EU szankciós csomagjaira Orbán Viktor is rendre rábólintott.

A vitához egyébként Kövér László házelnök is hozzászólt pár mondat erejéig: szerinte Szabó

széttrollkodja az üléseket„,

és azt tanácsolja neki ezen a ponton, hogy forduljon szakemberhez (?).

(ParlamentMax/YouTube)

Valódi Hírek