Kitálalt Borkai Zsolt: Megrendülten vallott a jachtozásba belebukott fideszes polgármester (+videó)

„Szálka lett” a Fidesz szemében – mondta.

Borkai Zsolt bukott fideszes polgármester, jachtos botránya óta az ATV Heti Napló című műsorának adott először hosszabb interjút. Győr volt kormánypárti polgármestere azt követően mondott le posztjáról, hogy még 2019 őszén nyilvánosságra kerültek az adriai sze*partijáról készült fotók és videók.

„Életemnek azt a szakaszát lezártam”

– állította Borkai, aki az interjúban úgy fogalmazott: évekig maga alatt volt, azt sem tudta, hogy miként fogja túlélni a történeteket, és feleségével is megromlott a kapcsolata. Viszont elmondta, hogy mára már rendeződtek az ügyei, rátalált önmagára, és rájött, őt nagyon kedvelik a győriek. Mint mondta, pár hónapja már nyíltan mer beszélni a 2019-ben történtekről.

A bukott győri polgármester arról beszélt, hogy pontosan tudta, mikor fog nyilvánosságra kerülni a videó „Az ördög ügyvédje” blogon.

Elmondása szerint Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója hívta fel egy nappal az anyagok kiszivárogtatása előtt.

„K*rvák, korrupció és drog, ez lesz a fő attrakció”

– figyelmeztette Kubatov Borkait.

Borkai egyébként úgy látja, a Fideszben Kubatovon kívül sokan tudtak még a pikáns videókról, „csak nem jól kezelték” a helyzetet.

„Meg voltam győződve arról, hogy nem fog kiderülni”

– vallotta meg Borkai, aki a felesége elől is eltitkolta a hajón történteket, egészen addig, amíg Kubatov rá nem csörgött azzal, hogy meg fognak jelenni a kínos videók. Ekkor Borkai már mindenről kipakolt a családjának. Az interjúban elmondta, a videókat a megjelenésük után nem nézte meg, később csak a rendőrségen látta azokat, amikor tanúként meghallgatták.

Borkai azt állította, hogy szerinte „száz százalék, biztosan” az ellenzék áll a felvételeket kiszivárogtató „Az ördög ügyvédje” blog mögött. Az interjúban meg is nevezte, hogy pontosan kire is gondol. Szerinte Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi önkormányzati képviselőjére állhat az ügy mögött. Elmondta, nincsenek bizonyítékai, de ez a megérzése. Czeglédy reagált a Borkai által elmondottakra, amiről >>ITT<< írtunk bővebben.

Borkai úgy látja, az ellenzék két dologban hibázott: szerint túl későn hozták nyilvánosságra a felvételt, és „túl sok mocskot szórtak rá”.

Borkai Zsoltnak arról nincs tudomása, hogy Orbán Viktor tudott-e korábban a felvételekről, ugyanis elmondta, hogy a botrány óta nem beszélt a miniszterelnökkel, de már az azt megelőző hónapokban sem volt kapcsolata vele. Felidézte, hogy Kubatov Gábor – amikor először megkereste a felvételekkel kapcsolatban – tett arra utalást, hogy „magasabb szinten is tudnak róla”.

Kubatov ekkor megígérte Borkainak, hogy nem fognak engedni a zsarolásnak, és a jobboldali média mellé fog majd állni, és minden segítséget megadnak majd neki, ha kirobban a botrány. Ám Borkai közölte, mégis engedtek a zsarolásnak, ugyanis a bukott győri polgármester elmondta, hogy a „jachtozgatás” során részt vevő öt cimborájával együtt összedobták azt a tízmillió forintot, amivel megvásárolták a videófelvételeket. Borkai ezzel azt gondolta, az ügy lezárult, és így el is simították a dolgot, azonban tévedett.

Borkai elmondta, tudott arról, hogy prostituáltak is lesznek a hajón, de azt állította, nem ő kérte a lányokat. Elmondta, nem engedélyezték a a lányoknak a felvételek készítését, de – folytatta – abban hibáztak, hogy nem vették el a telefonokat.

„Az biztos, hogy nőket többet nem viszünk a hajóra”

– jelentette ki levonva a tanulságot Borkai Zsolt, aki hozzátette, a fedélzeten lévő férfiak közül többekkel megszűnt a kapcsolata, de van, akivel baráti viszonya maradt.

„Nem kérek felmentést”

– mondta Borkai, aki elismerte, hogy az egészet csak magának köszönheti. Ő azt reméli, az életében többet nem fordul ilyesmi elő, de úgy gondolja, „már el kell engedni” az ügyet. „Nekem már nem fáj” – mondta, hozzátéve, családjával már túl vannak a történteken, és feleségével is rendeződött a viszonya.

Megírtuk, hogy Borkai Zsolt bejelentette, hogy 2024-ben függetlenként indul majd el Győrben a polgármesteri székért, ezt azonban nem hagyta annyiban Dézsi Csaba András, aki keményen nekiment új kihívójának. Erről >>ITT<< írtunk.

„Érzem a kívánalmat Győrben, tehát akármerre megyek, nem azt érzem, mint négy évvel ezelőtt,

hanem a szeretetet és ez közbeszédtéma Győrben”

– jelentette ki, majd megjegyezte, „semmilyen kapcsolatban” nincs már a Fidesszel. Mint mondta, egy ideig még próbálta elérni korábbi párttársait, de miután nem járt sikerrel, így már nem keresi többet őket.

„Nem haragszom rájuk, abszolút érthető, hogy

politikailag szálka lettem a fideszesek szemében”

– mondta.

A Borkai Zsolttal készült teljes interjút alább lehet megnézni:

Kapcsolódó:

Csörte: Keményen odacsapott Győr fideszes polgármestere a székére pályázó Borkai Zsoltnak

Van egy kis bökennő: Czeglédy reagált arra, hogy Borkai őt vádolja a sz*xvideó kiszivirogtatásával

https://nyugatifeny.hu/2023/06/11/irgalmatlanul-kiakadt-a-neves-teologus-az-polgarmesteri-szekert-ujraindulo-borkain

Valódi Hírek