Kiderült: Mégis felmarkolta többmilliós „jutalmát” a győri fideszes polgármester

Ami jár, az jár.

Mivel független szakvélemény is megerősítette, hogy jár a 35 éves jubileumi bónusz az önkormányzattól Győr fideszes polgármesterének, ő fel is vette azt – mindezt maga Dézsi Csaba András erősítette meg a hvg.hu-nak, hozzátéve, hogy a bruttó 5,2 millió nettóját előre átutalta egy rákbetegeket segítő alapítványnak.

„A külsős szakvélemény megerősítette, hogy

jogos a pénz, úgyhogy fel is vettem”

– közölte a lap kérdésére Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere, amikor azt firtatták, felvette-e végül azt a bruttó 5,2 milliós jubileumi bónuszpénzt, amit még tavaly ősszel ítéltek meg neki az önkormányzatnál, de ő egy független szakvélemény eredményéhez kötötte, hogy az összeget felveszi-e vagy sem.

Emlékeztettek, tavaly októberben az önkormányzat illetékes szakbizottsága elé került előterjesztésből derült ki, hogy Dézsinek négyhavi fizetésének megfelelő összeg, bruttó 5,2 millió forint jár 35 éves jubileumi bónuszként, mivel ennyi ideje áll közszolgálati jogviszonyban.

A helyi ellenzék kritikákkal illette a kiutalás jogszerűségét, valamint felvetődött az is, hogy a város szorult anyagi helyzetében biztos fel kell-e vennie a polgármesternek a pénzt. A lap tavaly ősszel kérdezte erről Dézsit, mire ő kijelentette: igenis jár neki a jubileumi jutalom, de azt nem ő kérte magának.

„Ha jár, akkor jár.

Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?”

– magyarázta viccelődve a lapnak Dézsi.

A kormánypárti polgármester az 5,2 milliós összegről korábban úgy vélekedett:

„Kellene a rossebnek az a pénz.

Elég jól keresek, nem is én kértem ezt a pénzt, a jegyző nyújtja be automatikusan.”

Amúgy pedig „ennél én sokkal többet adakozok. Egymillió forint alatt nem adok és csak egyet kérek, hogy ne mondják el, hogy én adtam” – magyarázta korábban Dézsi.

Valódi Hírek