Saját magát égette be a fideszes képviselő: Magától fel sem tűnt neki

Ez kínos.

Pócs János fideszes politikus a Jászsági Térségi Televízió Képviselő infó című műsorában adta elő, hogy ő és Orbán Viktor is éltek a kommunizmusban, és – mondta – „az EU most rosszabb, mint a kommunizmus, nagyobb a diktatúra”.

„Egy dolgot tudnak csak támogatni, egy falu, egy nóta. Lehet háború, lehet migránskérdés, lehet szankció, aki nem ért velük egyet, azt büntetni, kizárni, lehetőleg lefejezni politikailag”

– vélte Pócs.

Kifejtette: szerinte Brüsszel minimum egy recski internálást, vagy egy körömletépést hajtott végre vele szemben az Andrássy út 60-ban, ezért az rtl.hu utánajárt, hogy pontosan miken is eshetett át Pócs az unió részéről.

A portál arról számolt be, hogy nem találtak bizonyítékot a brutális elnyomásra, viszont találtak súlyos brüsszeli pénzeket, amiből arra következtettek, hogy az EU egy olyan típusú elnyomó intézmény, ami mégis támogatja azokat is, akiknek más a véleménye.

Pócs például 2018-ban a jászapáti Gazda Farm megújítására kapott csekély 41,5 millió forintot, sőt, még az itt megtartott rendezvényekből is sokat támogatott az „elnyomó” EU. A Népszava arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek egyike pont két hét múlva lesz esedékes, a plakát alján pedig véletlenül pont látható a támogatók listája is, ahol különös módon előbukkant egy uniós zászló is.

Fotó:

Megjegyezték, Pócs János fia, ifjabb Pócs János egyébként Jászapáti alpolgármestereként 42 millió forintot nyert „Turisztikai diverzifikáció ifj. Pócs János gazdaságában” címmel.

Pócs lánya, Tari-Pócs Mónika is kénytelen volt farkasszemet nézni a brüsszeli elnyomással, ugyanis neki a Vidékfejlesztési Program keretében ítéltek meg 2019-ben 7,9, idén pedig 3 millió forintot. Ezentúl jutott neki a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében is csaknem tízmillió forint a Gazda Farmon működő falatozó egység fejlesztésére.

Az rtl.hu megkérdezte Pócsot, mit fűzne hozzá mindehhez, voltak-e esetleg aggályai a pénzek igénylésekor és azok felmarkolásakor, de érdemi választ a portálnak nem adott, csak annyit közölt:

„Köszönöm a megkeresést, a jelzett kérdések adatai nyilvánosak, javaslom, használják bizalommal. Mindemellett szeretném azt is tisztelettel megjegyezni, hogy az említett projekteket úgy a hazai, mint az EU-s hatóságok személyes jelenléttel leellenőrizték, és

mindent rendben találtak”.

Valódi Hírek