Egészen váratlan fejlemény: Orbán Ráhel gondolt egyet, és máris újabb gigabirtokra csapott le

Korábban csak egy közel negyedmilliárdos üzletről volt szó.

A minap beszámoltunk arról, hogy Orbán Ráhel 273 millió forintért 34 hektárnyi szőlőt „vásárolt” Tokajban. A szóban forgó terület azonban korábban is a miniszterelnök családját gazdagította: a mostani eladó a Szárhegy Kft. korábbi tulajdonosa és ügyvezetője volt, a cég pedig Lévai Anikó Orbán Viktor felesége – résztulajdonában állt.

A vállalkozás állami támogatásairól azonban sokat cikkeztek, így Lévai a botrány elkerülése végett eladta tulajdonrészét, de a földeket magánemberként megtartotta, majd a család egy közeli barátjának adta el. Kékessy Dezső is megvált a birtoktól, így került az Kántor Andreához, aki végül Orbán Ráhelnek értékesítette a területet.

Az Átlátszó pénteken arról írt, hogy ugyanazon a napon további 60 hektár földbirtokra kötött adás-vételi szerződést Orbán Ráhel nevében a férje, Tiborcz István. A területek Bodrogkeresztúron, Bodrogkisfaludon, Mádon, valamint Tokajban helyezkednek el, és összesen 327 millió forintért váltak a miniszterelnök családjának tulajdonává.

Az eladó Molnár Péter, a Tokaj Nobilis Bt. tártulajdonosa, és mellesleg a Patricius Borház Zrt. ügyvezetője és egyben birtokigazgatója. Utóbbi az Abraham Goldmann Zrt. kezében volt, amely pár hónapja került a Tiborcz érdekeltségét gyarapító BDPST Zrt-hez.

Valódi Hírek