Minden előjel nélkül lemondott a Budapesti Corvinus Egyetem rektora

Augusztustól más vezeti az intézményt.

A Budapesti Corvinus Egyetem június 8-án kiadott közleményéből derült ki, hogy a rektor, vagyis Prof. Dr. Takáts Előd július 31-ével távozik a pozíciójából. A közleményben kiemelték, hogy ettől függetlenül nem szakad meg a kapcsolata az egyetemmel, ugyanis tanárként ugyanott folytatja a munkát.

„Abban az időszakban, amikor Takáts Előd az akadémiai területet irányította, jelentős lépéseket tett az intézmény a kitűzött stratégiai céljai felé: regionális elitegyetemmé váljon, és hogy az itt végzett hallgatók Közép-Európa gazdaságának és társadalmának meghatározó szereplői legyenek”

– olvasható az egyetem honlapján megosztott közleményben.

Hozzátették:

Takáts szeretne a jövőben többet foglalkozni a nemzetközi tudományos tevékenységével,

amely rektori feladatai miatt háttérbe szorult az elmúlt évek során.

Mutatjuk a Corvinus teljes közleményét:

„2023. július 31-ével távozik a Budapesti Corvinus Egyetem rektori pozíciójából Prof. Dr. Takáts Előd, de kapcsolata nem szűnik meg az intézménnyel, a jövőben is a Corvinus egyetemi tanára marad.

2023. július 31-ével távozik a rektori szervezet éléről Takáts Előd.

Abban az időszakban, amikor Takáts Előd az akadémiai területet irányította, jelentős lépéseket tett az intézmény a kitűzött stratégiai céljai felé: regionális elitegyetemmé váljon, és hogy az itt végzett hallgatók Közép-Európa gazdaságának és társadalmának meghatározó szereplői legyenek.

Az Egyetem az elmúlt három évben megháromszorozta a legrangosabb tudományos folyóiratokban megjelenő kutatási publikációinak számát, ezzel közelebb került ahhoz, hogy 2030-ra a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézménye legyen.

A Corvinus megerősítette nemzetközi beágyazottságát, neves külföldi előadók részvételével több nemzetközi konferenciát szervezett, melyeknek köszönhetően tovább növelte presztízsét a globális tudományos életben.

A nemzetközi élvonalhoz tartozó vezető kutatók csatlakoztak az Egyetemhez hosszabb-rövidebb időre, mind a CIAS keretében, mind a nemzetközi tanácsadó testületünkön keresztül.

Az AACSB akkreditáció, amit először érdemelt ki magyar egyetem, tovább erősítette az Egyetem nemzetközi beágyazottságát.

A rektor irányításával átalakult az akadémiai szervezet:

az intézeti struktúra stratégiai szempontok és egységes működési elvek mentén diszciplináris alapon újjászerveződött.

Az Egyetem megújulását ebben az időszakban a szenátus reformja is nagyban elősegítette.

Takáts Előd létrehozta az Illyés Gyula tehetségtámogató programot,

amelynek célja, hogy esélyt adjon a nehéz körülmények között élő diákoknak a sikeres egyetemi felvételi elérésében.

Takáts Előd a jövőben több időt szeretne szentelni az egyetemi vezetési és szervezési feladatok miatt szükségszerűen háttérbe szorult nemzetközi tudományos, közgazdaságtudományi és pénzügyi munkának és kutatásnak.

A Budapesti Corvinus Egyetem és az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány köszöni Takáts Előd munkáját, erőfeszítéseit és szilárd elkötelezettségét az oktatás, a tudomány és az egyetemi élet területén.

A Budapesti Corvinus Egyetem ezúton is sok sikert kíván Takáts Előd nemzetközi tudományos tevékenységéhez.

Takáts Előd a jövőben is a Corvinus egyetemi tanára marad.

Az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány július 31-ig megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a rektori feladatok a jövőben is magas színvonalon, az egyetem stratégiai célkitűzéseit szolgálva legyenek ellátva.”

(Budapesti Corvinus Egyetem)

Valódi Hírek