Az árnyékkormány választ vár: Mennyi idő alatt érnek ki valójában a mentők?

Mint kiderült, nem a hívástól számított 10-15 percen belül.

Rétvári Bence államtitkár, valamint az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Csató Gábor is beismerte, hogy nem a hívástól számított 10-15 percen belül érkeznek ki a mentők a betegekhez, hanem az esetkocsi indulásától mért 10 percen, negyedórán belül – hangsúlyozta Komáromi Zoltán hétfői online sajtótájékoztatóján.

Pedig az embereket az érdekli, hogy pontosan hány percen belül számíthatnak segítségre. Az árnyékkormány válaszokat követel: valójában hány percen belül ér ki a mentő a hívástól számítva? – fogalmazott az egészségügyi árnyékminiszter.

Az Orbán-kormány hagyja lepusztulni a mentőszolgálatot, amellyel már az emberek életét is veszélybe sodorja. Eközben egy fideszes pártkatona vezeti a mentőszolgálatot, aki

a statisztika meghamisításával

veri át a magyar embereket – jelentette ki a politikus.

Ráadásul a budapestiek betegszállítását naponta körülbelül 10, vidéki településről felrendelt mentőegységgel tudják biztosítani. Ezek az egységek azonban az érintett napon mindig hiányoznak az adott vidéki városból – mondta Komáromi Zoltán.

Mindemellett a 112-es központi hívószám bevezetése a tapasztalatok szerint meghosszabbította a mentők kiérkezésének idejét, mivel a telefonálóknak

kétszer is el kell mondaniuk,

hogy miért és hova várják a segítséget.

Ez a késlekedés emberéletekbe kerülhet

– hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Az árnyékkormány az Országos Mentőszolgálat igazgatójának azonnali menesztését, és a szervezet szakmai alapú átszervezését követeli – közölte Komáromi Zoltán.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek