Tovább dúl a botrány: Akkora tiltakozás tört ki, hogy Dolly lemondta a falunapi fellépését

Nem csitul a vihar.

Hírportálunk is beszámolt arról a hatalmas botrányról, ami Dolly körül alakult ki az elmúlt időszakban. A művésznő menedzsere ugyanis kutyákat szaporított az énekesnő gyöngyösi lakásában, borzalmas körülmények között: az állatvédők rengeteg sovány, daganatos ebet mentettek ki a karmai közül.

Az értesüléseik szerint az ismert énekesnő a botrány után megjelent a helyszínen, és több kutyát is magával vitt.

Fontos megemlíteni, hogy

az ingatlanban talált papírok alapján az érintett kennel neve az, hogy Dolly Roll.

Az állatvédők nagyon felháborodtak, hogy ilyen körülmények között tartott kutyákat a menedzser és meggyőződésük szerint a művésznő is tudott mindenről. Dolly ezeket a vádakat tagadja, sőt megjegyezte: a neve alatt bejegyzett kennelről ő nem is tudott.

A botrány kitörése után több állatvédő egyesület követelte a Heves vármegyei Kápolna polgármesterétől, Berecz Kálmántól, hogy töröljék Dolly fellépését.

„Megpróbálom elérni, hogy ez a szégyentelen gagyi énekes ne hozzon szégyent a fellépésével Kápolnára!”

– jelentette ki a Macskaárvaház Alapítvány vezetője.

Az ügyre a Facebookon reagált a kápolnai önkormányzat, illetve Berecz Kálmán, a település polgármestere. Kiemelték, hogy elkötelezettek az állatvédelem mellett, de a közösségi médiában a művésznő ellen zajló – ahogy fogalmaztak – boszorkányüldözést elítélik, főleg azért, mert az ügy felelőseit még nem állapították meg.

Mutatjuk a teljes közleményüket:

„Tisztelt Lakosok!
A Dolly művésznővel kapcsolatos botrányra és a fellépése miatti tiltakozásra válaszul az Önkormányzatunk részéről az alábbi közleményt küldtük meg a HEOL és a Blikk részére:

>>A héten Kápolna Község Önkormányzata részére Kapin Richárd által petíció került benyújtásra a Dolly művésznő Kápolna Napján tervezett fellépésével kapcsolatosan.

Mindamellett, hogy Önkormányzatunk elkötelezett az állatvédelmi törekvések mellett, nem mondtuk le a fellépését, tekintettel arra, hogy a falunap közelsége miatt ez jelentős összegbe került volna, amit a petíciót benyújtó szervezetek bizonyára nem fizettek volna ki.

A helyzet orvoslása érdekében felvettük a kapcsolatot a művésznővel és abban állapodtunk meg, hogy lemondja a fellépését és jelezte, hogy addig nem vállal újabb szereplést, amíg nem tisztázódik a személye az ügyben.

Szeretnénk továbbá kiemelni azt, hogy elítéljük a közösségi médiában jelenleg folytatott boszorkányüldözést, mivel az ügyben a felelősök még nem kerültek meghatározásra.

Településünk nem csak az állatok, hanem az emberek védelmét is kiemelten fontosnak tartja, ezért a felelősséget minden esetben az illetékes hatóságoknak kell megállapítani és nem önjelölt civil szervezeteknek.<<

Tisztelettel:
Dr. Berecz Kálmán
polgármester”

Dolly a Blikknek arról beszélt: nagy megdöbbenéssel és még nagyobb fájdalommal olvasta az elmúlt időszakban róla megjelent írásokat. Kijelentette: a 74 éve alatt mindig is elkötelezett volta az állatok iránt. Azt állította: sem a neve alatt bejegyzett kennelről, sem az ott tapasztalt szörnyű állapotokról nem tudott, így amikor ezekkel szembesült a menedzserével megszakította a kapcsolatot.

(Kápolna Község Önkormányzata/Facebook)

Valódi Hírek