Szorul a hurok: Kitálalt az elemző, közeleg Vlagyimir Putyin bukása

Nagy bajban lehet Moszkva.

Michael Bociurkiw, az Atlantic Council vezető elemzője azt állította, Vlagymir Putyin bukásához vezethet, ami Oroszországban történt, ugyanis – mondta – az orosz védelmi rendszerek példátlan összeomlásának lehettünk a szemtanúi, amikor Moszkvát tömeges dróntámadás érte.

„Én el merek addig menni, hogy azt mondom:

ez egy olyan fordulópont lehet, amely Putyin elnök végét jelentheti”

– közölte Bociurkiw a Sky Newsnak, amiről Portfólió számolt be.

Mint ismert az oroszországi Belgorod városát, majd Moszkvát egy minden eddiginél nagyobb dróntámadás érte, amik feltehetően mind Ukrajna területéről érkeztek. A szakértő szerint pedig nagyon úgy tűnik, az orosz elnök elveszítette a kontrollt a saját területei felett.

Bociurkiw hangsúlyozta, „simán elképzelhetőek a jövőben hasonló támadások”.

„Nehéz elhinni, hogy ez megtörténhet. Nem tudom túlbecsülni azt a fenyegetést és hatást, amit ez jelent a moszkvai rezsimre”

– jegyezte meg.

Az elemző arra nem tért ki, hogy szerinte az orosz diktátor bukása milyen társadalmi folyamatok révén következne be, és hogy ez milyen következményekkel járna Oroszország és a nemzetközi közösség biztonságára nézve.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/05/30/oriasi-zur-moszkvaban-putyin-legremisztobb-zsoldosa-karomkodva-osztotta-ki-az-orosz-kormanyt

Valódi Hírek