Nincs vége: Óriási tüntetésre készülnek a szakszervezetek pedagógusnapra

Folytatják.

Június 5-én pedagógusnapon az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közös kulturális programokkal és vonulással áll ki a pedagógusokért, a diákokért, az oktatásért – hívta fel a figyelmet lapunkhoz is eljuttatott közleményében a szervezet.

„Nincs vége a tüntetéshullámnak!

2023. június 5-én pedagógusnapot tartunk a PDSZ társszervezésében, mert úgy látjuk, a kormány nem hogy nem becsüli meg a tanárainkat, de kihasználja és bünteti őket. Kihasználja az odaadó munkájukat, amit nap mint nap tesznek meg a diákjaikért, az országért. És bünteti, mikor kiállnak magukért és egymásért. Mi azt szeretnénk, ha a tanár társadalom – ha csak egy napra is, de fellélegezhetne”

– írták.

„Június 5-én (hétfőn) 14:15-15:45-ig pedagógusnapi gálát tartunk Eötvös10 Kulturális Központban, ahol zenés produkcióval, beszélgetésekkel, és különféle előadásokkal várjuk a közönséget. A nézőtér 90 fő befogadására alkalmas, így a biztos bejutás érdekében ajánljuk a regisztrációt. A programot diákoknak, pedagógusoknak vagy az oktatási rendszer ügyes-bajos dolgaiba mélyen belelátóknak ajánljuk”

– áll közleményükben.

Később, 16:00-18:00-ig vonulással egybekötött kiállást tartanak. A menet az Oktogonról indul, onnan a Belügyminisztérium elé vonulnak, ahol majd a beszédek is elhangzanak. Mint írták, eseményük a tiszteletről, megbecsülésről is ünneplésről szól, így szeretnék, ha a vonulás jó hangulatban telne.

„Biztatunk mindenkit, hogy dobokat, kereplőket, buborékfújót is hozzanak! A felszólalásainkat is békés, emelkedett hangulatban szeretnénk megtartani. Később szeretnénk virággal ünnepelni a pedagógusainkat, ehhez várjuk a csokrokat és egy szál virágokat is! Végezetül egy üzenetet is fogunk hagyni az oktatásért elméletileg felelős vezetőknek”

– írták.

„Pedagógusnapi kiállás a tanárokért

Szabad ország, szabad oktatás!

Téged is elkeserít a tanárokkal szembeni elnyomás? Zavar a tanárok számának folyamatos csökkenése? Szeretnél tenni azért, hogy ez megváltozzon? Csatlakozz az eseményhez!

Most egy pedagógusnapi kiállás keretében megmutathatjuk, hálásak vagyunk tanárainknak, együtt érzünk velük.

Ezen a délutánon a tanároké a főszerep: a fokozódó indulatok közepette lassítsunk le egy kicsit, és

ünnepeljük őket!

Hívjuk fel a figyelmet a tanári hivatás fontosságára!

Gyere el és köszöntsük együtt a tanárokat, pedagógusokat, ped. asszisztenseket, kistanárokat, óvodapedagógusokat, bölcsődei dolgozókat, oktatókat és az iskolai dolgozókat!

Időpont: június 5. 16:00

Helyszín: Oktogon”

– írták az esemény Facebook-oldalán.

(ADOM Diákmozgalom/Facebook)

Valódi Hírek