A kezdőrúgást sem várták meg: Máris összeverekedtek a szurkolók a budapesti Európa-liga előtt

6 embert már elő is állított a rendőrség.

Zuglóban összeverekedett több külföldi szurkoló az Európa-liga döntőjét megelőzően. A rendőrség szerdai közleménye szerint 3-an sérültek meg a verekedésben, egy spanyol és egy svéd állampolgárt kórházba szállítottak.

A labdarúgó-mérkőzések döntőjére elrendelt fokozott ellenőrzés miatt a közelben szolgálatot teljesítő rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indult eljárás:

eddig 7 lengyel állampolgárt állítottak elő

– írta a rendőrség.

Továbbá egy spanyol és egy olasz állampolgárt bántalmaztak ismeretlenek Budapest V. kerületében május 31-én 16 óra körül. A bűncselekményekkel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei 15 percen belül a Ferenciek terén elfogtak 2 lengyel férfit: elszámoltatásuk folyamatban van, garázdaság miatt indul büntetőeljárás – áll a hatóság másik közleményében.

Szerda este a Puskás Arénában játsszák a második számú európai labdarúgó-kupasorozat, az Európa-liga fináléját. A mérkőzésre 65 ezer szurkolót várnak, előreláthatólag teltház előtt játszik majd a Sevilla és az AS Roma.

(index.hu nyomán)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek