Jámbor András Orbán elé viszi a tüntetők követeléseit a Parlamentben (+fotók)

A végrehajtói maffia ellen demonstrált a mozgalmával Budapesten.

Tüntetést szervezett a végrehajtási maffia ellen Jámbor András, a Szikra nevű baloldali rendszerkritikus mozgalom képviselője, a Párbeszéd parlamenti frakciójának tagja, a Mérce nevű ellenzéki hírportál alapítója. A demonstráción elhangzó beszédek után a tiltakozók a Parlament elé kísérték őt, ahová a politikus bevitte a követeléseiket, amelyeket törvényjavaslat formájában benyújt az Országgyűlésnek.

A tüntetést a Fővárosi Törvényszék Markó utcai székháza elé hirdették meg kedden 17 órára, amelyre minden pártot és civil szervezetet vártak.

⏲️Itt az ideje, hogy miközben a törvényszéken kirakatper zajlik, az utcán végre valóban igazságot követeljünk a végrehajtói maffia áldozatainak!
Az állam feladata ugyanis az lenne, hogy azokat segítse, akik bajba jutnak, nem azokat, akik mások kisemmizésén gazdagszanak meg!

↗️A végrehajtói maffia ügye bőven túlmutat a Schadl-Völner-tárgyaláson: ezért van szükség az egész felszámolására! Ez a tüntetés az első lépés a végrehajtói maffia felszámolása, valamint egy tisztességes, emberséges, igazságos és átlátható végrehajtási rendszer felé!”

– olvasható az esemény leírásában.

A rendezvényen Jámbor mellett felszólalt Bakos Bernadett, az LMP és Berki Sándor, a Párbeszéd képviselője, valamint dr. Szepesházi Péter ügyvéd, illetve Bíró Ica színművész, énekes – akinek a házát nagy médiafigyelem közepette kobozták el a végrehajtók.

A Szikra Mozgalom aktivistái a Völner–Schadl-ügy legerősebb mondatait táblákon jelenítették meg. Fotó: Nyugati Fény

Az eseményen helyszíni tudósítónk is jelen volt. A rendezvényen a felszólalók elmondták, szerintük miért van szükség a végrehajtói maffia felszámolására.

Gyülekeznek a demonstráció résztvevői. A képen bal oldalon napszemüvegben Berki Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője látható. Fotó: Nyugati Fény

Gyújtó hangú beszédet mondott Bíró Ica színművész, aki a végrehajtók embertelenségére hívta fel a figyelmet. Ő a saját tapasztalatait osztotta meg a rendezvényen összegyűltekkel.
„Nem az a bűn, ha valaki gazdag, tisztességes munkával, de más kárára meggazdagodni Isten előtti főbűn” – jelentett ki Bíró Ica.

Bíró Ica szenvedélyes beszédet tartott. Fotó: Nyugati Fény

A tüntetésen felszólalt Bakos Bernadett is, az LMP országgyűlési képviselője. A politikus arról beszélt, hogy a Fidesz nem a magyar emberek, hanem a nagytőke érdekeit képviseli, így kiszolgáltatottá teszik a magyar munkavállalókat. A beszédében kiemelte, hogy „Schadl György és Völner Pál nem az a kivétel, ami erősíti a szabályt, hanem az igazi arcai ennek a rendszernek”.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője is felszólalt. Fotó: Nyugati Fény

Jámbor András kiemelte, hogy a magyar állam hozta létre a végrehajtói rendszert, ezért az államnak kötelessége kártérítést fizetnie azoknak, akik a végrehajtók áldozatai lettek.

„Ez az úgy járható végig, hogyha elindulunk rajta, ha nem kussolunk ebben az ügyben”.

Jámbor is elmesélt egy személyes történetet: az édesanyja egyedülállóként nevelte fel, ők úgy tudták megtartani a lakásukat, hogy kaptak jogi segítséget, ezért szorgalmazza azt, hogy minden magyar embernek járjon jogi segítség.

Jámbor András, az esemény szervezője és főszónoka. Fotó: Nyugati Fény

Berki Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy szerinte Magyarországon a legnagyobb probléma a végrehajtás. Hozzátette: akinek az elmúlt 30 évben adóssága volt, csak annyi segítséget kapott, hogy halkan azt mondták neki: „megértünk”.

Nem kímélte a végrehajtókat a korábban bíróként dolgozó Szepesházi Péter sem. Az ügyvéd „szociálszadisztikusnak” nevezte az Orbán-rendszert, majd rámutatott, hogy kifejezetten könnyűvé teszi a kormány a végrehajtóknak, hogy a lakhatási szegénységben élő embereket sújtsák.

„Rá kell jönni a tisztességes gazdagoknak is, hogy sokkal jobb úgy kimenniük az utcára, hogy boldog, mosolygós, talán kevésbé tehetős emberek jönnek velük szemben.

Sajnos ez a felismerés még várat magára.

Én azt kívánom, hogy ilyen országunk legyen. Tisztességes, államosított végrehajtó rendszerrel” –zárta a beszédét Szepesházi.

Az eseményt követően a demonstrálók a Fővárosi Törvényszék épülete elől a Parlament elé mentek. Ott Jámbor Andrásék felmutatták a táblát, amelyen a Szikra Mozgalom követelései szerepeltek.

Ezen szerepel többek között:

  • az áldozatok kártalanítása,
  • a végrehajtás állami kézbe adása,
  • a nyilvános végrehajtói nyilvántartás létrehozása,
  • az adósrabszolgaság felszámolása.

A követeléseket az Országgyűlésnek törvényjavaslatként is benyújtja Jámbor.

A demonstrálók a rendezvény után a parlament elé vonultak. Fotó: Nyugati Fény

Miután a tüntetők megérkeztek az Országház elé, Jámbor András és Berki Sándor bevitték a parlamentbe a demonstrálók követeléseit.

Jámbor András benyújtja az Országgyűlésnek a Szikra Mozgalom követeléseit a végrehajtói maffia ellen. Fotó: Nyugati Fény

Jámbor András tüntetésen elhangzott beszédét élőben közvetítették a politikus Facebook-oldalán. Ezt alább visszanézheted:

(Címlapfotó: Jámbor András a Karmelita előtti akción tartott beszéde közben)

Valódi Hírek