Újabb fordulat: Hiába babráltak Pintérék, csütörtökön mégis szembe kellett nézniük a pedagógusok és a diákok képviselőivel

Pedig volt, aki „véletlenül” hajnalban kapott rá meghívót.

Miután szerdán a Belügyminisztériummal való találkozón nem kaptak szót a civil szervezetek és a diákmozgalmak képviselői, a tárca egy csütörtöki időpontra invitálta az érintetteket. Bár a Civil Közoktatási Platform közleményében hangsúlyozta, hogy a meghívást nem szabad elfogadni, az ADOM Diákmozgalomtól Schermann Fruzsina mégis elment a találkozóra – derült ki az eduline.hu cikkéből.

Elmondása szerint hajnal 1-kor kapta meg a meghívást tartalmazó e-mailt, holott délután 4-ig válaszolnia kellett volna arra. Beszámolója szerint rajta kívül Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől, valamint a Mi Hazánk szakértője jelent meg a megbeszélésen.

Urbán Ferenc Ábel, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese, Madarász Hedvig és Lebanov József főosztályvezetők – legalábbis korábban a közoktatást vezető humántárcánál még mindketten azok voltak –, valamint Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese voltak a tárgyalópartnerek – részletezte az ADOM képviselője.

Schermannék a státusztörvény kapcsán kifejtették érveiket, miszerint a szabályozás nem ad előmeneteli pályát a tanároknak, nem jelent biztonságot, valamint hogy a hatályba lépés negatív hatással lesz a teljesítmények értékelésére, így ferdíti a statisztikát is.

A felvetések után közölték velük, hogy ezek az érvek érzelemileg motiváltak és éles megfogalmazások, valamint hogy nem így kellene beszélni a törvénytervezetről. A megjelenteket

az érzelmeik vezérlik, és nem hivatkoznak tényekre

– állította a kormányzati álláspontot képviselők.

Azt is kifejtették nekik, hogy a tanárhiányt nem lehet megmérni, nincsenek rá hivatalos számok, így a Schermannék által felhozott 16 ezres pedagógushiány is csak „koholmány” (sic!).

„Indítványoztunk egy következő tárgyalást, ahol már tényleg mindenki ott tud lenni és nem az utolsó percben kell elintézni, többeknek más kötelezettsége is van”

– közölte az ADOM Diákmozgalom képviselője.

Valódi Hírek