Vége a dalnak? Felmondták a szerződést a kormánykedvenc céggel, a végrehajtást is elindították ellenük

A kivitelező 2 projektet is veszélybe sodort Pécsen.

Veszélybe került Pécsen egy tudományos innovációs központ, valamint egy sportcsarnok létesítése – írta a telex.hu kedden.

Információik szerint a milliárdos nagyságrendű beruházások kivitelezését pár hete függesztették fel. Eközben a munkálatokért felelős B Build & Trade-del szerződést bontott a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK), sőt előreláthatólag ez a folyamat fog lezajlani a Pécsi Tudományegyetem és a NER-közeli cég között.

A vállalkozást azért is emlegetik így, mert első komolyabb megbízásaikat a kormányhoz közel állóktól kapták, sőt azóta is rendszeresen dolgoznak fideszes önkormányzatoknak. A cégről már egy ideje keringenek negatív pletykák, sőt nemrég

végrehajtást indítottak a vállalkozás ellen.

A PVSK közlése szerint a B Build & Trade hivatalosan még nem vonult le az építési területről. Május 3-án bontottak szerződést, hiszen az eredeti határidő már március közepén lejárt. A kivitelezés folytatásához új közbeszerzést kell kiírni, de első körben a még ki nem fizetett alvállalkozókat kell rendezni.

A pécsi egyetemnél is hasonló a helyzet, de ott jóformán

el sem kezdték az építkezést.

Az elkészülés határideje november, de erre nem sok esélyt látnak az intézménynél. Elmondásuk szerint nemrég kezdeményezték az egyezség felbontását, sőt a 10 százalékos előleg visszafizetésére is felszólították a vállalkozást.

Valódi Hírek