Terrortámadás érte a Mol pakisztáni üzemét

Négy rendőr meghalt.

Fegyveres támadás érte a Mol pakisztáni olajkútját kedd hajnalban. A támadás a társaság Hajber-Pahtunhva tartománybeli létesítményét érte, amely az afgán határ közelében áll – írta a Reuters.

Iszlamista fegyveresek kedden megrohamoztak egy földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részén, négy rendőr és két magánőr életét vesztette – közölte a rendőrség.

Az első hírek még mintegy 12 fegyveresről szóltak, ezt a számot később 50 főre módosították.

A támadókkal a Mol biztonsági szolgálata vette fel a küzdelmet. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint

a tűzharc csaknem két órán keresztül tartott.

Az incidenssel kapcsolatban egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget.

A rendőrség közlése szerint a fegyveresek két kutat – M-8-at és M-10-et – vették célba nehézfegyverekkel, köztük rakéta-meghajtású gránátokkal.

A támadók megrongáltak egy naperőművet is a gázerőműben, mielőtt a szomszédos Észak-Vazirisztánba menekültek, ahonnan érkeztek.

Különféle militáns csoportok, köztük a pakisztáni tálibok, évek óta tevékenykednek északnyugati távoli hegyekből, és támadásokat intéznek a biztonsági erők és az infrastruktúra ellen az állam elleni kampányukban – közölték.

A hvg.hu az esettel kapcsolatban kereste a Molt, a társaság későbbre ígért tájékoztatást.

A lap érdeklődött molos forrásaiknál, akik szerint a támadás célpontja nem az olajtársaság lehetett, a terroristák „az egyenruhások” ellen támadtak. A létesítményt leszerelt, illetve aktív katonák is védik. A lap információi szerint a Mol infrastruktúráját nem érte találat, az üzemben nem esett kár. Felhívták rá a figyelmet, hogy ugyanakkor a helyi rendőrség hivatalos közleménye ennek ellentmond.

Valódi Hírek