Kegyetlenül kiosztotta az ukrán külügyi szóvivő a háborúról okoskodó Orbánt

Kapta az ívet.

Orbán Viktor merész kijelentését nem hagyták szó nélkül az ukránok. A magyar miniszterelnök ugyanis arról beszélt a katari gazdasági fórumon az orosz–ukrán kapcsán, hogy sürgős béketárgyalásokra van szükség, mert az ukrajnai háborúban mindennap sok ember hal meg.

A miniszterelnök leszögezte, nem az a fontos kérdés, hogy ki támadott meg kit, hanem az, mi fog történni a következő reggel. Orbán azt is mondta, szerinte

Ukrajna nem nyerheti meg ezt a háborút Oroszország ellen.

„Ha megnézzük a számokat, a környezetet és azt, hogy a NATO nem hajlandó csapatokat küldeni, akkor nyilvánvaló, hogy a csatatéren nincs győzelem szegény ukránok számára”

– mondta.

Jött is a gyors reakció az ukrán külügyi szóvivőtől a magyar miniszterelnök szavaira.

„A Kreml örülhet: a magyar kormányfő felmentette Oroszországot az Ukrajna elleni agresszió felelőssége alól. Ugyanezek az európai politikusok tavaly még azt állították, hogy Ukrajnának nincs esélye 72 óránál tovább kitartani. Akkor is tévedtek, és most is tévednek”

– fogalmazott Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő.

„Azokkal ellentétben, akik azt szorgalmazzák, hogy ellenállás nélkül adjuk meg magunkat az ellenségnek, az ukránok addig fognak harcolni, amíg területüket teljesen fel nem szabadítják az orosz megszállás alól.

Ez az egyetlen módja annak, hogy ne csak a békét állítsák helyre Ukrajnában, hanem egész Európa biztonságát is garantálják. Ezért kulcsfontosságú, hogy egyesítsük erőinket annak érdekében, hogy Ukrajnának minden rendelkezésére álljon, ami Oroszország vereségének felgyorsításához szükséges”

– tette hozzá.

Valódi Hírek