Végre egy jó hírt is kapott Orbán! Megvan, kik imádják őt a legjobban

Most mindenki irigykedhet!

A Foreign Policy (amerikai külpolitikai magazin – a szerk.) szerint egyáltalán nem véletlen, hogy egyre több konzervatív amerikai politikus „zarándokol” Magyarországra. Példát akarnak venni a sokszorosan győztes magyar miniszterelnökről. Legalábbis így látja a fideszes mandiner.hu.

A Foreign Policy első riportja Rod Dreherrel készült, akinek korábban a magyar miniszterelnök azt jelezte, „a konzervatívok otthonra fognak találni Budapesten„.

Dreher ezt akkor még csak kedves udvariaskodásnak vélte, ugyanakkor szerinte azóta ez már megvalósult:

Budapest az amerikai konzervatívok otthona lett.

Rod Dreher szerint két oka van annak, hogy Orbánék tudatos hálózatépítésbe kezdtek:

  • Magyarország elszigetelt Európában a jobboldali politikája miatt, a konzervatív értelmiségiek pedig más narratívát képviselnek, mint az Európai Unió vagy Washington.
  • A konzervatív intézetek és kapcsolatok akkor is megmaradnak, ha Orbán már nem lesz hatalmon.

Hozzátette: „az Orbán-kormány felépítette ezeket az intézeteket a kormányzati pénzek és hatalom segítségével,

tudja, nem lesz örökké miniszterelnök.

Ezért azt szeretné, hogy

legyen egyfajta mélyállam, amely képes lesz túlélni, bármi is jön”.

A lap megemlíti, hogy Orbán azért nagyon népszerű az Egyesült Államok radikális jobboldali szavazói körében, mert Magyarországon négyszer egymást követően nyert választást a bevándorlásellenes, antiliberális, „családpárti, keresztény értékeket megőrző” politikájával.

Arra azért rámutattak, hogy Orbánnal ellentétben az amerikai konzervatívok (republikánusok) a szabadpiachoz ragaszkodnak, az állami beavatkozást pedig ellenzik. Szerintük Orbán nagyon „államközpontú” politikát épít.

Valódi Hírek