Dávid Ferenc: Bohár közlegény szolgálatban

Vélemény.

„A CONT vagyis költségvetési ellenőrző bizottság úgy kezdte a magyarországi tartózkodását, hogy nagyon fontos(!) és független(!) emberekkel tárgyalt, illetve hallgatta meg, hogy mennyire borzasztó hely a hazánk. Csak néhány név: Bodoky Tamás, átlátszó.hu, Lukács Csaba, Magyar Hang, Bojtár B. Endre, Magyar Narancs, Ligeti Miklós, Transparency International, Pardavi Márta, Helsinki Bizottság és Iványi Gábor. Szigorúan csakis a helyi Soros emberek, hogy a brüsszeliek a lehető legjobb kézből értesüljenek a magyar valóságról. Nyilván. (…) Botrányos, amit ezek művelnek és borzasztó látni, hogy tényleg egyáltalán nem érdekli őket a magyar fél véleménye. Úgy jöttek ide, hogy már rég megszületett az ítélet, a vallomásra pedig soha nem is voltak kíváncsiak.”

– írja Bohár Dániel „Eljöttek Brüsszelből gyalázni Magyarországot” című jegyzetében. (Origo.hu/888)

Eddig sem voltam túlságosan jó véleménnyel az ifjú kormánypárti skriblerről, de most csúnyán lebukott. Méretes hazugsággal ér fel, hogy Bohár „Lódító” Dániel (továbbiakban: BLD) egyszerűen elhallgatja az EU-delegáció programjának jelentős részét. BLD sumákolásának célja nyilvánvaló: higgye azt a közvélemény, hogy a hazánkban látogatást tett ellenőrző bizottság csak egyoldalú tájékozódásra képes és kizárólag a „sorosista” álláspont alakítja és befolyásolja jelentésüket.

A magát újságírók közé soroló BLD „elfelejti” megemlíteni, hogy a költségvetési ellenőrző bizottság (CONT) tagjai magyarországi tartózkodásuk során találkoztak

  • Dr. Windisch Lászóval, az Állami Számvevőszék elnökével,
  • Vágújhelyi Ferenccel, a Nemzeti Adó és Vámhivatal Elnökével,
  • Bíró Ferenccel, az Integritás Hatóság elnökével,
  • Dr. Bóka Jánossal, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárával és
  • Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel is.

Ezek az urak ismeretem szerint – állami funkciót is betöltő – FIDESZ-megbízottak, ezt talán az igazmondással hadilábon áll BLD is elismeri. De folytatom. Az „elfogult” EU-delegáció konzultált három parlamenti bizottság (Gazdasági Bizottság, Igazságügyi Bizottság és az Európa Ügyek Bizottsága) fideszes elnökeivel, oly’ módon, hogy ellenzéki képviselők nem is kaptak meghívást a megbeszélésre.

Bohár „Lódító” Dánielt annyira elöntötte a düh, a láz és a megfelelés iránti kényszeres vágy, hogy nem közölte azt sem, hogy a CONT tagjai konzultáltak az ellenzéki vezetésű Költségvetési Bizottság elnökével és – ezt nagy hiba volt kihagynia – ellenzéki polgármesterekkel is szóba álltak, sőt még Budapest főpolgármesterének véleményét is meghallgatták. Sokat megengednek maguknak ezek a „gonosz brüsszeliták”!

Nem irigylem Bohár Dánielt. Vizsgán megbukni kellemetlen, de nem bűn, legfeljebb szégyen. Azzal viszont nehéz lehet szembesülnie, hogy az újságírói pályára szakmai és morális okok miatt teljességgel alkalmatlan. Pályakorrekció indokolt. A seregben éppen toborzás folyik, érdemes jelentkeznie. A mostani kormány úgyis szereti az olyan katonákat, meg propagandistákat, akik mindenre azt mondjak: parancs, értettem.

Dr. Dávid Ferenc

Valódi Hírek