Már meg is érkezett a Fidesz dühös válasza a diákok és pedagógusok tüntetésére, rögtön komolyan bele is bakiztak

Ez (túl) gyors volt.

A baloldal politikusai havi 5-6 millióért akadályozzák, hogy a pedagógusok 800 ezret kereshessenek

jelentette ki a Fidesz az érdemi hatalommal nem rendelkező, ellenzékben lévő képviselőkről, miközben érdemi hazai forrást még mindig nem biztosít a központi magyar kormányzat a pedagógus-béremelésekre. Mindezzel a méretes pénteki budapesti tüntetésre reagáltak, amelyen rég nem látott tömeg gyűlt össze.

Mindemellett a kormánypártok leszögezték: teljes mértékben egyetértenek azzal, hogy a pedagógusok bérét emelni kell – bár ebben az esetben nehezen érthető, miért nem teszik meg ezt hazai forrásból, amikor az atlétikai stadion idei megrendezésére százmilliárdokat költenek..

A pedagógusok már rég megkaphatták volna a fizetésemelésüket, ha a baloldal nem áskálódik a saját hazája ellen (sic!) és Magyarország már megkapta volna a neki járó uniós forrásokat

– állították, elfeledve, hogy az uniós források megszerzése előtt akadályként kizárólag a magyar kormányzat EU-szerte hírhedt korrupciója áll.

Mint írták, most „az a baloldal fűti (?) a tüntetéseket„, amelynek politikusai havi 5-6 millió forintos fizetésért (egy forinttal sem kapnak kevesebbet a kormánypárti politikusok az ellenzékieknél – a szerk.) „bevallottan azért dolgoznak (?) Brüsszelben is„, hogy

a magyar pedagógusok ne kapják meg a béremelést, és ne kereshessenek 800 ezer forintot.

A magyar baloldal brüsszeli képviselői – név szerint Dobrev Klára, Molnár Csaba, Arató Gergely (ő érthetetlen, hogy kerül erre a listára, hiszen a magyar parlamentben foglal helyet – a szerk.), Gyöngyösi Márton, Cseh Katalin, Donát (sic!) Anna, Rónai Sándor, Ujhelyi István – havi 5-6 milliós fizetésükért azzal vannak elfoglalva, hogy a magyar pedagógusok ne kereshessenek 800 ezer forintot – ismételték önmagukat.

Kár, hogy két ellenzéki politikus nevét még csak el sem találták a közleményben.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Valódi Hírek