Orbán nagyon pipa lesz: A szakértő szerint súlyos, ami most következik

Hiába kalapolnak Brüsszelben, akár pórul is járhatnak.

Az Európai Unió addig nem utal egy centet sem, amíg minden vitás kérdést le nem zárt a magyar kormánnyal – fogalmazott a vg.hu csütörtöki cikkében Essősy Zsombor, a Magyarok a Piacon Klub elnöke.

A szakértő szerint legkorábban jövőre érkezhetnek meg az uniós források, de a „gyermekvédelmi„- nek nevezett melegellenes törvény miatt

kevesebb pénzzel kell számolniuk

Orbán Viktoréknak.

Eközben a Széchenyi-terv Plusz weboldalán hónapok óta nincs új pályázati felhívás, pedig a múlt év végén heti rendszerességgel hirdették ki a nyerteseket. A GINOP plusz (gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program – a szerk.) felhívásait is március környékére várták, Essősy szerint akár fél év is lehet a csúszás.

Ez rossz hír a vállalatoknak, akik csak év végén adhatják le a pályázáshoz szükséges dokumentumokat, és így leghamarabb jövő tavasszal juthatnak támogatáshoz.

Eközben Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter és a kormány többi tagja

folyamatosan azt szajkózza, hogy már közel vagyunk a brüsszeli pénzcsapok megnyitásához.

A miniszter korábban arról nyilatkozott, hogy a kormány célja a minél kisebb forrásvesztés volt. Elmondása szerint ez teljesült.

Az Európai Bizottság azonban újabb szupermérföldköveket állított az Orbán-kormány elé, így többek között az igazságügy is reformokra szorult. Ezzel kapcsolatban Varga Judit kifejtette, hogy

áprilisban egy technikai megállapodást kötöttek

az intézménnyel, így Magyarország hozzáférhet a kohéziós alap egy részéhez.

Navracsics azonban később elárulta, hogy ebbe az Európai Parlamentnek is bele kell egyeznie. Végül 22 milliárd euróból 6,3 milliárdot zároltak a korrupcióra hivatkozva, továbbá 2,5-öt az egyetemi szabadságot, homosz*xuálisokat, és migránsokat érintő jogsértések miatt zártak el.

Valódi Hírek