Ettől zabos lesz Mészáros Lőrinc: Már az állami cég is kőkeményen kikelt a vállalata ellen

Ez nem sikerült makulátlanul.

Olyannyira elégedetlen a MÁV Mészáros Lőrinc cégének munkájával, hogy az állami vasúti cég

19 pontba sorolta a műszaki és minőségi kifogásait

az R-KORD Kft-vel szemben. Sőt, már az Építési és Közlekedési Minisztérium is szólt emiatt a vállalkozásnak – tudta meg a Szabad Európa több forrásból.

Mészáros cége végezte a GSM-R vasúti fejlesztést, de a munkálatok nem az elvártak szerint sikerültek. A minisztérium levélben kérte a vállalkozót, hogy

indítsanak vizsgálatot, és a hiányosságokat pótolják.

A MÁV is készített egy listát, amelyben a technológiai utasítások be nem tartásáról, az előírt kivitelezési tervek hiányáról, eltérésekről, valamint hiányos dokumentációról írtak.

Konkrét kifogások között szerepelt például, hogy a földbe helyezett kábelek nyomvonala eltért a kivitelezési tervben meghatározottaktól, sőt az úgynevezett markerek (jeladók – a szerk.) is több esetben hiányoztak.

Arról is írtak, hogy az optikai kábelek telepítése sem sikerült kifogástalanul. A minicsöveket ugyanis sok helyen

szakszerűtlenül fektették le,

így nem lehet majd befújni a kábeleket.

Ráadásul az optikai kábeleknek betonaknákat kellett kialakítani a földben. Mivel ezek a vasúti sínekhez közel fekszenek, így csak vasbetonból készülhetnek. Több esetben azonban kimaradt az acélszerkezet a vasbetonból.

Sőt, az építkezések után több helyen veszélyes hulladék maradt, erre az önkormányzatok és az érintett lakosság is panaszkodott.

Arról azonban nincs információ, hogy a hibák javítása elkezdődött volna. A hírportál kereste a minisztérium vasúti beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkárát, valamint a tárca sajtóosztályát, de választ egyelőre nem kaptak.

Valódi Hírek