Árnyékkormány: A mentőszolgálat fejezze be a háziorvosok fenyegetését!

A belügyminiszter módszereinek súlyos következményei lesznek.

A közösségi oldalakon terjed egy levél, amelyben az Országos Mentőszolgálat kényszeríti a háziorvosokat, hogy részt vegyenek az új ügyeleti struktúrában. Ráadásul jogi következményekkel fenyegetik a szakembereket, amennyiben azok nemet mondanak a parancsra – fejtette ki Komáromi Zoltán a lapunkhoz csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az egészségügyi árnyékminiszter hangsúlyozta, hogy szerintük a levelek hátterében a mentőszolgálat vezetése, valamint az egészségügyért felelős államtitkárság áll. Az árnyékkormány ezért felszólítja őket arra, hogy

fejezzék be az orvosok fenyegetését.

Pintér Sándor belügyminiszter rendőri módszerei felmondásokat vonnak majd maguk után, hiszen az orvosokat nem lehet perrel fenyegetni és folyamatosan félelemben tartani – közölte Komáromi.

Semmit nem old meg az, hogy a mentőszolgálatra bízták a háziorvosi ügyeleti rendszert – tette hozzá a politikus, rámutatva, hogy egyes orvosok koruknál, valamint egészségügyi állapotuknál fogva

nem tudnak részt venni az új struktúrában.

Ugyanakkor az ügyeletben dolgozókat tisztességesen kellene megfizetnie az államnak. Ebben az esetben találhatnának fiatal kollégákat, akik önként vállalnák a feladatot – összegezte az egészségügyi árnyékminiszter.

Komáromi hangsúlyozta, hogy a Dobrev Klára vezette árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjék az inflációt, így végre a bér- és nyugdíjemelések országa legyünk, ahol az egészségügyben dolgozó szakemberek tisztességes fizetést kapnak.

Valódi Hírek