Van VIP-lista a mentőknél? – Azonnali magyarázatot követel a kormánytól a DK

Sok a megválaszolatlan kérdés.

Győrfi Pál, a mentők szóvivője pár napja azt mondta, hogy a mentőküldésnél nem szabad számítson, hogy ki híres ember, és ki nem az.

Ehhez képest Kunetz Zsombor szerint a mentőszolgálat által használt adatlapon, amelyen a mentők felveszik a betegek adatait, szerepel egy olyan sor is, hogy

VIP-beteg-e, akiért kimentek.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól. A következő kérdésekre várják a magyarázatot:

  • Valóban vannak VIP betegek a mentőknél, van ilyen sor a betegek adatlapján?
  • Ha igen, hány VIP-beteg van az országban, kik ezek a VIP-betegek, hány fideszes politikus és oligarcha van közöttük, esetleg kifejezetten ők jelentik-e a VIP-betegeket?
  • A kiváltságosok miben kapnak jobb vagy gyorsabb ellátást, mint mindenki más, előfordulhat-e, hogy valakiért egyébként nem menne ki a mentő, de csak azért kimegy, mert VIP-betegnek számít?
  • Miért van az, hogy bárhová nézünk az országban, a hatalomnak fontos emberek mentesülnek a rossz kormányzás következményei alól?
  • Miért csak a fideszes kiváltságosok kapnak béremelést, miközben mindenki másnak csak orbáni infláció miatti áremelések jutnak?

Komáromi Zoltán, az egészségügyi árnyékminiszter azt mondta, a DK Dobrev Klára vezette árnyékkormány azért dolgozik, hogy ne ilyen ország legyünk!

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek