Meglepő fordulat: Megfújatták a szondát a „közmédia” riporterével – döbbenetes, ami ezután jött

Valami nem stimmel.

Döbbenetes dolgokról számolt be Szente Zoltán, a közmédia nemrég elbocsátott külsős munkatársa a Media1-nek. A férfi az élő műsorok, így például a Híradó technikai lebonyolításában vett részt, amelynek során az adásbiztonság szempontjából elengedhetetlen feladatokat végzett. Szente évtizedek óta a köztévének dolgozott.

Néhány hónappal ezelőtt váratlan meglepetés fogadta, amikor az MTVA Kunigunda úti székházába érkezett. A bejáratnál ugyanis a biztonsági őrök rögtön közölték vele, hogy

csak akkor mehet be a munkahelyére, ha a kollégái megvizsgálhatják a véralkoholszintjét.

Bár megalázónak találta az eljárást, beleegyezett, és pecséttel ellátott papírt is aláírt, amelyen az is szerepel, hogy végig együttműködött a szondáztatás során. Szente vérében egyáltalán nem találtak alkoholt:

a szonda 0,00%-os véralkoholszintet mutatott.

A jegyzőkönyvet nem csupán Szente Zoltán, de két tanú is aláírta.

Az alkoholszondázás jegyzőkönyve. Forrás: Media1

A férfi a megalázó vizsgálatot követően Papp Dániel vezérigazgatóval akart beszélni, hogy megtudja, miért volt szükség a szondáztatásra. A vezető asszisztense azonban elmondása szerint sms-ben közölte vele, hogy Papp nem tud semmit tenni (igen, a vezérigazgató! a szerk.) annak érdekében, hogy a Szente becsületén esett csorbát kiküszöböljék.

Ami ezután jött, az még döbbenetesebb:

nem sokkal később közölték Szente Zoltánnal, hogy megválnak tőle.

Még a megbízási szerződésének decemberi végi lejártát megelőzően búcsúznia kellett.

Ő az eset óta Thaiföldön él, mivel elmondása szerint teljesen ellehetetlenült Magyarországon, és azóta sehol nem kapott munkát. A Media1-nek azt mondta: nem adott okot a szondáztatásra, ugyanis jegyezte meg mindig ápoltan és tiszta tudattal ment dolgozni, ráadásul egy betegsége miatt alkoholt sem fogyaszthat. Szerinte

a biztonsági szolgálat emberei kipécézték maguknak.

A portál kereste a közmédiát, hogy választ adjanak rá, mi volt az oka ennek az eljárásnak, illetve miért váltak meg Szente Zoltántól. A kérdésre e-mailben olvasási visszaigazolást kaptak, azonban válasz a márciusi megkeresésük óta nem érkezett az MTVA-tól.

(Kiemelt képünkön Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, akinek bírósági papírja van róla, hogy hírhamisító)

Valódi Hírek