Nagy a tét: Három helyen is tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Szoros verseny várható.

Három településen tartanak időközi helyi önkormányzati választást vasárnap: Dörön polgármestert, Gödön polgármestert és képviselőt, Kiskőrösön pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

A Győr-Moson-Sopron (vár)megyei Dör községben azért rendeznek választást, mert a községet csaknem 30 évig irányító Dóczy Géza (független) február 1-jén lemondott. Az időközi választáson három független jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 500 választópolgár szerepel.

A Pest (vár)megyei Gödön polgármestert és az 5. számú egyéni választókerületben képviselőt is választanak, mivel még februárban lemondott a település polgármestere, Balogh Csaba (DK-Jobbik-LMP-Mindenki Magyarországa-Momentum-Párbeszéd) és Hlavács Judit (DK-Jobbik-LMP-Mindenki Magyarországa-Momentum-Párbeszéd) képviselő.

A polgármesteri tisztségért három jelölt indul: ketten függetlenként, egy jelölt pedig a Kapu Civil Kurázsi és Kontroll Egyesület képviseletében. A képviselő-választáson hat jelölt van. A gödi választói névjegyzékben 16 800-an szerepelnek, az 5. számú választókerület új képviselőjére pedig 2400-an szavazhatnak.

A Bács-Kiskun vármegyei Kiskőrös 8. számú egyéni választókerületében egyéni önkormányzati képviselőt választanak, mert a kerület korábbi képviselője, Markó Ferenc (Fidesz-KDNP) február 2-án elhunyt. A képviselő-választáson két jelölt indul: egy függetlenként, egy pedig a Fidesz-KDNP színeiben. A választói névjegyzékben mintegy 1400-an szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

(MTI)

Valódi Hírek