Lehull a lepel: Újabb bizonyítékok kerültek elő az utóbbi évek egyik legnagyobb csalásáról

Meglepő fordulat a füredi „kutatóközpont” ügyében.

Beszámoltunk róla, hogy egy „kutatóközpont” Balatonfüred legpatinásabb részén szívbetegek rehabilitációjának kutatására (!) kapott 820 millió forintot. Az összeget három építőipari cég vághatta zsebre, a pénzből pedig nem „kutattak”, hanem inkább egy 16 lakásos társasházat építettek – tárta fel Hadházy Ákos, aki az esetről fotókat is megosztott Facebook-oldalán.

A politikus vasárnap újabb fejleményeket is megosztott az üggyel kapcsolatban közösségi oldalán. Mint kiderült, egy őrző-védő és takarító cég röntgen osztály (!) kialakítására kapott 30 millió forint uniós támogatást.

Felhívta rá a figyelmet, hogy az őrző-védő cég ugyanahhoz az Apáthy családhoz köthető, mint a 820 milliós »infarktus kutatást« elcsaló építőipari cégek, amelyek

kutatóközpont helyett egy magánklinikát építettek Balatonfüred legfrekventáltabb helyén.

A politikus bejegyzését változtatások nélkül alább közöljük:

„Lehet ezt fokozni: EGY ŐRZŐ-VÉDŐ ÉS TAKARÍTÓ CÉG

RÖNTGEN OSZTÁLY(!) KIALAKÍTÁSÁRA KAPOTT 30 MILLIÓ forint EU-s támogatást.

Bevallom, csak utólag vettem észre az erről szóló kis táblát a 820 milliós kamu »kutatóközpont« (valójában magánklinika és luxus lakások) mögött eldugott, nagyobb köszönőtábla mellett.

Az Árgus-Security Kft. honlapján is szerepel a projekt, cinikusan azt írják, hogy újabb területen szeretnék megvetni a lábukat.

Gondolkodtak, gondolkodtak és kitalálták az őrző-védők, hogy legjobb lenne venni két digitális röntgent.

Persze az ötlet nem a semmiből jöhetett. Az őrző-védő cég ugyanahhoz az Apáthy családhoz köthető, mint a 820 milliós »infarktus kutatást« elcsaló építőipari cégek, amelyek

kutatóközpont helyett egy magánklinikát építettek Balatonfüred legfrekventáltabb helyén.

A véletlenül becopyzott szöveg szerint a magánklinika orvosi eszközeinek zömét egy bizonyos Zoli útmutatása alapján vették a kutatóközponthoz alibiként felhasználva. De ezek szerint elfogyott a pénz, vagy Zoli elfelejtett időben szólni, hogy röntgenek is kellenének.

Úgy látszik, a NER-es vállalkozók körében pedig ciki valamit saját zsebből fizetni,

így az őrző-védő cégük pályázott-és nyert.

Pedig akkora hülyeségeket írtak bele a pályázatba, hogy leesett az állam: azt állították például, hogy a digitális röntgen »jelenleg Magyarországon rendkívül ritka megoldásnak mondható«, pedig már 15 éve megjelentek az állatorvosi rendelőkben is.

Az új eszköz beszerzésével a cég állítólag az alaptevékenységét, azaz a személybiztonsági védelmet kívánja »komplexebbé« tenni, »a jelenlegi ügyfélkört is bevonva« az új szolgáltatásba – tehát a biztonsági őr mellé ajánlanak még röntgen vizsgálatokat is…

A füredi »kutatóintézetről« itt írtam:

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/806384767516486

Az Apáthy-család érdekeltségeiről itt olvashat:
https://atlatszo.hu/…/az-apathy-csaladhoz-kotheto-ceg…/”

(Hadházy Ákos/Facebook)

 

Valódi Hírek