Pintér Sándor durván bekeményít a mentőkkel a Gálvölgyi-ügy miatt

Jobb később, mint soha.

Pintér Sándor arra kérte a Belügyminisztérium belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg nézzék át az Országos Mentőszolgálat központi mentő irányító csoporthoz érkező összes hívást.

Samu Attila, a tárca sajtófőnöke a Népszavának azt mondta, a belügyminiszter időszerűnek (miután már egy ismert ember került bajba) látta a vizsgálatot. A belügyminiszter arra is kérte az embereit, hogy foglaljanak állást, és ha indokolt, tegyenek javaslatot a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

Az utóbbi időbbi időben több olyan ügy is nyilvánosságra került, ami kételyeket ébreszt a mentőkkel kapcsolatban. Legutóbb a 74 éves Gálvölgyi János családja fordult a nyilvánossághoz, mert kiderült a lélegző és félrebeszélő színészhez még fél óra után sem jöttek a mentők.

Pénteken kiderült, a mentésirányító óriásit hibázott: a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

Valódi Hírek