Lázadás készül a Fidesz-fellegvárban: Méretes tüntetést hirdettek, miután Szijjártóék ráerőltetik az akaratukat a lakókra

Egy akkugyárat sem akarnak a helyiek, ezért inkább kettőt kapnak.

Portálunk is beszámolt arról, hogy még bár fel sem dolgozták a debreceniek, hogy a kínai CATL vállalat akkumulátorgyárat épít a városukban, újabb ötlettel állt elő az Orbán-kormány: egy helyett inkább kettőt építenek a városban.

Ezt az üzemet az Eve Power nevű kínai cég fogja megépíteni egy 400 milliárdos beruházás keretein belül. Az ügy kapcsán sajtótájékoztatót tartott az LMP országgyűlési képviselője Keresztes László Lóránt.

A politikus váratlannak nevezte a bejelentést és bírálta, hogy a helyieket megint nem tájékoztatták előre. Szerinte ugyanúgy, mint a korábbi gyár esetében, ezt is úgy akarják megvalósítani, hogy a helyiek akaratát semmibe veszik.

A képviselő szerint Szijjártó Péter hiába beszél arról, hogy a debrecenieknek nem kell félniük, mert szigorú környezetvédelmi előírásokat tartatnak be a céggel, ez nem felel meg a valóságnak. Ugyanis ha neki igaza lenne, akkor nem a civileknek kellene pereskedniük a különféle információkért – jelentette ki Keresztes.

Emellett azt sem tartja valósnak, hogy majd sok munkahelyet teremt a cég, ugyanis az ilyen gyárak főként külföldieket alkalmaznak.

A párt helyi szervezete tüntetést fog szervezni, Keresztes még nem árult el részleteket,

egyelőre annyit tudunk, hogy május 23-án lesz a demonstráció.

A politikus sajtótájékoztatója visszanézhető:

(Keresztes Lóránt László/Facebook)

Valódi Hírek