Robbanás történt egy soproni társasházban, egy ember súlyosan megsérült (+fotók)

Tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant.

Robbanás történt Sopronban, a Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka, egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – közölte Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel kedden.

Elmondta, egy tizenkét lakásos társasházban történt a robbanás, ami miatt a lakóknak el kellett hagyni az épületet. Nekik máshol kerestek szállást éjszakára.

Németh Ramóna közölte, a robbanás okát egyelőre vizsgálják.

Tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.
A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Vélhetően gázrobbanás történt a társasház első emeletén, Sopronban, a Kossuth Lajos utcában. Ezt követően tűz is keletkezett, amely mintegy fél négyzetméterre terjedt ki. Az esethez riasztott soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet.

Tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert az egységek kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki – írta Facebook-oldalán a SopronMédia.

(MTI / SopronMédia/Facebook nyomán)

Valódi Hírek