Kiszivárgott: Pintér Sándor bármelyik pillanatban távozhat a kormányból

Szijjártót pedig fontos feladattól foszthatják meg.

Hírszerzési értesülések szerint

kettéválhat a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A KKM-et jelenleg vezető Szijjártó Péter a jövőben a kereskedelemért, a külgazdaságért felelne, míg Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs külügyi diplomácia vezetését – minderről az Intelligence Online nevű hírszerzési portál értesült.

Az IO arról írt, hogy Orbán Balázs egyre nagyobb befolyást szerzett a magyar külpolitikában. Ezt alátámasztja az is, amelyről nemrég beszámoltunk: múlt héten Orbán Balázshoz került át Szijjártótól a magyar külpolitikai stratégiáról határozó Magyar Külügyi Intézet.

A portál információi szerint további, igen nagy jelentőségű változás várható arról is ír, hogy a jövőben még egy nagy változás várható:

rövidesen bejelentheti visszavonulását a 74 éves Pintér Sándor belügyminiszter,

amely Rogán Antal pozícióját erősítheti.

A stratégiai döntéshozás centrumába így két ember, nevesül Orbán Balázs és Rogán Antal kerülhet. A két fontos ember rivalizálása az Intelligence Online szerint megakadályozza, hogy egyikük túl nagy hatalomra tegyenek szert a kormányzaton belül.

Az Telex megkérdezte az érintett szaktárcákat az értesülések valóságtartalmáról, azonban egyelőre nem érkezett azokra válasz.

Valódi Hírek