Az ország trombitása kitálalt a börtönéletről: Exkluzív infókat árult el a cellák falain belülről

Mindent elmondott az ügyvédjének.

Április 26-án vonult a baracskai börtönbe Galambos Lajos, hogy megkezdje 3 és fél éves büntetését. Pár napja azonban már ügyvédje nyilatkozott arról, hogy a trombitás rossz állapotban van, nem eszik, súlyos betegséggel küzd, így előfordulhat, hogy a büntetést megszakítják.

A zenész ügyvédje szerint a rabok

mindennapi életét éli Baracskán.

Hajnali fél 5-kor ébresztik a bentlakókat, és este 8 órakor van lámpaoltás. Lajcsi ugyan még nem kapott munkát bent, de ezt egészségi állapota nem is tenné lehetővé. Pedig a jogi képviselője szerint úgy gyorsabban telnének a napjai a rácsok mögött.

A trombitás elárulta az ügyvédjének, hogy az intézmény

munkatársai szigorúak, ugyanakkor igazságosak vele

és a többi rabbal, valamint határozottan kijelentette, hogy eddig nem érte őt atrocitás a börtön falai között.

Lajcsi bármennyit telefonálhat az ügyvédjével, de a kapcsolattartóként megjelölt családtagokkal csak heti 50 percet beszélhet. Az intézmény munkatársai bármikor belehallgathatnak a beszélgetésekbe, hogy az érintett rab nem árul-e el olyan infót, amely veszélyeztetné az ítélet végrehajtását.

A börtönben a mindennapokhoz hasonló körülményeket próbálnak teremteni, a raboknak például havi kétszer lehetőségük van az intézmény kisboltjában vásárolni. Lajcsi már egyszer járt az üzletben, de alig vásárolt valamit. Mint mondta, nincs étvágya, a napi három étkezésnél is nyúl a fogásokhoz.

(blikk.hu nyomán)

Valódi Hírek