Rónai Sándor: Egy nő továbbra sem keres annyit Magyarországon egy férfival azonos pozícióban

Ezen akar változtatni.

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője anyák napja alkalmából tett közzé írást a Facebookon. A politikus szerint a Fidesz csak eszközként tekint a nőkre, az anyákra. A teljes szöveget változtatás nélkül közöljük:

„A legszebb és egyben legnehezebb hivatás. 0-24 kőkemény meló. Nincs szabadnap, nincs hétvége. Nincs állásinterjú, nincs HR-részleg, és nincs szakszervezet sem, ahol erről lehetne alkudozni.

Folyamatos figyelmet, szeretetet, türelmet, önfeláldozást igényel, mi több követel. Anyaság, ez a hivatás neve. És bármilyen megterhelő is, nekik még jut erejük mosolyogni, édesen nevetni, és nevettetni. Imádnivalók, akik minden tiszteletet megérdemelnek.

Szeretettel gondolok rájuk, különösen a saját Édesanyámra, és a feleségemre, gyermekeim édesanyjára. Ma azonban azt hiszem nem elegendőek a kedves szavak, vagy egy ünnepi köszöntés. Nem hagy nyugodni, dühít az az igazságtalanság, ami a nőkkel, és a családokkal történik Magyarországon.

Orbán Magyarországán a kormány eszközként tekint a nőkre, az anyákra.

Olyan elvárásokat támaszt, amelynek lehetetlen megfelelni. »Dolgozz, szülj, majd felelj meg újra a munkahelyeden, otthon háziasszonyként, anyaként, feleségként!« Nagyjából így lehetne összefoglalni mindazt, amit megkövetel a kormány egy nőtől.

Hogy mit ad cserébe? Semmit. Köszönet, megbecsülés sem jár tőlük. Egy fillérrel nem emelte a családi pótlékot 13 év alatt, ez ma egy havi adag pelenkára sem elég. Ugyanez igaz a GYES-re, amiből egy hétvégi bevásárlást sem tudsz megcsinálni, mert Orbán alatt csak az árak nőttek, a fizetések, és a támogatások viszont kevesebbet érnek, mint 13 éve.

Ma egy nő továbbra sem keres annyit Magyarországon egy férfival azonos pozícióban.

A gyermeked születése után iszonyúan nehéz visszailleszkedni a korábbi munkakörödbe, pláne lehetetlen karriert építeni, hiszen a kormány semmiben sem segíti azon munkavállalókat, akik már nem csak magukért, hanem gyermekeikért is felelősséget kell vállalniuk, magyarul ha beteg a gyerek, akkor csak magadban, esetleg a munkahelyed türelmes, jószándékú hozzáállásában bízhatsz.

De mit is várhatunk attól a kormánytól, amely családbarátnak hazudja magát, miközben félrenéz akkor, amikor 20 ezer ukrán kisgyermeket rabolnak el Putyinék az édesanyjaiktól, a családjaiktól?!

Mit várunk attól a kormánytól, amelyik gumibottal üti, és könnygázzal fújja arcon a gyerekedet?! Lehetne még sorolni.

Ez az igazságtalanság nem hagy nyugodni. Ezen akarok változtatni! Amikor sikerül, őszintébb, és gondtalanabb lesz nem csak az ünnep, de az ünnepelt is!”

Valódi Hírek