Megdöbbentő dolgokat mondott Szalóki Ági a könnygázzal lefújt kordonbontókról

Elmentek otthonról?

„Szerintem tök oké, hogy néhány kordonbontót lefújtak könnygázzal az egyről egyig sorszámot viselő rendőrök”

– írta egy nyilváos kommentvitában Szalóki Ági előadóművész a Karmelitánál történt eseményekkel kapcsolatban. Majd így folytatta:

„2006 október 23-án ahhoz, hogy emberek tucatjait gumibotokkal és viperákkal véresre verjék és fémbetétes cipővel a lábukon a földön rúgdossák a sorszám nélküli rendőrök, elég volt, ha épp hazafelé tartottak a Bródy Sándor utcában vagy a Károly krt-on. Az arányérzékem azt súgja, hogy az ellenzékiek mostani jajongása kissé túltolt. Akkor viszont nagy volt a hallgatásuk.”

Szalóki szerint 2006-ban súlyosabb volt az erőszak, ennek kapcsán hozzátette:

„Egyenesen és büszkén merem elmondani a véleményem az arányérzékkel nem rendelkező jajongóknak.”

Szalóki egy három évvel ezelőtti interjúban azt mondta saját politikai megnyilvánulásairól:

„Ha megszólalok, olyan ügyekben teszem, melyek fontosak az értékrendemben.

Amit képviselek, az jellemzően szembemegy a hangos és gunyoros, népszerű véleményvezérek által sulykolt elképzelésekkel.

Megadatott, hogy a gondolataimra sokan figyelnek. Ez erkölcsi felelősséggel jár. Csendes, jóakaratú, cselekvő embereket képviselek – olyanokat, akik hallgatnak, mert félnek, vagy már nem látják értelmét a megszólalásnak.”

Mint ismert, szerda este a státusztörvény ellen tartott tüntetés után a tilakozók egy része ledöntötte a Karmelita körüli kordonokat. A rendőrség könnygázt vetett be ellenük.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek