Videóval: Szijjártó Pétert annyira felheccelték, hogy önmagából kifordulva követelte az EU-s pénzeket

Hónapok óta várják a forrásokat.

Politikai okokból, minden jogi alap nélkül tartja vissza Brüsszel az uniós forrásokat – forrongott Szijjártó Péter csütörtökön Brüsszelben.

A külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elvárásait már méltatlannak érzi, a jogállamisági elvárásaikat egy „végtelenített GPS-hez” hasonlította.

„Az ember beüti, hogy hova megy, és akkor azt veszi észre, hogy az mondjuk öt kilométerre volt, de már három napja vezet, és a GPS mindig mondja, hogy most jobbra kanyarodj, most balra, most fordulj meg”

– fogalmazott a tárcavezető, aki szerint a kormány már teljesítette a követelményeket, de mindig kapnak egy újabb feladatot, ami meglátása szerint a politikai elfogultság miatt is történik.

Sőt véleménye szerint vannak olyan EP-képviselők, akik

„életük céljának tekintik”, hogy elzárják Magyarország elől a forrásokat.

A tárcavezető szót ejtett a Szudánban kialakult helyzetről, meglátása szerint Brüsszelnek nem kellene inspirálnia őket arra, hogy Európába jöjjenek, mert akkor egy újabb migrációs hullám fog kialakulni.

Ahogy írtuk, szerdán szavazott az Országgyűlés a kormány igazságügyi törvénycsomagjáról, amely Brüsszel egyik szupermérföldköve volt az uniós pénzek küldésére.

A parlament elfogadta a törvénycsomagot, bár a kormány azt valamilyen oknál fogva a vagyonnyilatkozati törvénybe rejtve nyújtották be még márciusban. Ezért, és mert a Fidesz érdemi parlamenti vita nélkül akarta elfogadtatni a dokumentumokat, a Demokratikus Koalíció jelezte, hogy nem vesz részt a szavazáson.


(MTI/Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek