Súlyos botrány: Gazdasági főnyomozót vett őrizetbe az Orbán-kormány rendőrsége

Fogdába vitték.

Csőgör Pétert vette őrizetbe a rendőrség a szerdai tüntetés után – derült ki Hadházy Ákos csütörtöki Facebook-posztjából.

A független országgyűlési képviselő korábban írt Csőgörről, aki rendőrnyomozóként dolgozott, de koncepciós eljárássorozat indult ellene, és végül elbocsátották a testülettől. Ezen felül Orbán emberei is hadjáratot indítottak ellene,

19 pert akasztottak a nyakába, amiért Csőgör felfedte korrupciógyanús ügyeleteiket.

Hadházy pár szót tudott beszélni Csőgörrel, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség a Karmelitánál történt incidens után.

Szerdán ugyanis a státusztörvény ellen tüntető tömeg egy része kordonbontás után összezördült a rendőrséggel, előkerült a könnygáz, és többeket bevittek a hatóság emberei.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Csütörtök kora reggel tudtam röviden beszélni telefonon Csőgör Péterrel, akit a törvénytelen kerítést védő, brutális rendőrök őrizetbe vettek hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt, és jelenleg is fogva tartják.

Elmondta, hogy azért tud telefonálni, mert átvitték kórházba (bár orvos nem látta), majd amikor visszaszállították, közölték vele, hogy

fogdába viszik.

Mivel akkor még nem biztosítottak kirendelt ügyvédet, a fogdába helyezés hivatalos közléséig kommunikálhattunk.

Előtte a TASZ jogásza segítette az előállított tüntetőket és a csütörtök délután kettő órakor kezdődő gyanúsítotti meghallgatáson is jelen lesznek.

Arról, hogy a volt nyomozó mit tett (illetve mit nem tett), a kommentek közé tett youtube linken gyűjtöttem össze videókat. Ezek alapján a felvételek alapján egyszerűen nem értem, milyen cinizmus szorul a hős gyermekvédő rendőreinkbe, hogy ezt meg merik tenni.

Kíváncsian várom, hogy a rendőrség milyen bizonyítékokkal tudja alátámasztani az eljárást.

Meg kell vallanom, hogy Csőgör Péterrel szemben elfogult vagyok és nagyon tisztelem őt.

Péter nem is olyan régen maga is rendőrtiszt volt, gazdasági főnyomozó, akit mondvacsinált okokra hivatkozva távolítottak el

az egyre inkább megromló színvonalú rendőrségtől.

A valódi bűne az lehetett, hogy a gazdasági bűncselekmények szakértőjeként került a triatlonszövetség ellenőrző bizottságába.

Ott tette a dolgát és rengeteg olyan számlát talált, amelyek arra utaltak, hogy a korábbi elnök, Orbán fogorvosa és társai kilapátolták a pénzt a szövetségből.

Emiatt feljelentést is tett, amit elsikálni nem tudtak, a „nyomozás” elindult, de nincs jele annak, hogy valóban dolgoznának az ügyön.

Őt viszont

a kamu céghálózat minden tagja beperelte,

egyenként egymillió forintra, csak azért, mert a szövetség tagjainak e-mailben elküldte azt a feljelentést, amit még a NAV is megalapozottnak talált.

A rendőrök mostani eljárására még rosszabb fényt vetít, hogy akár egyszerű bosszú is lehet a letartóztatás hátterében.

Az exrendőr ugyanis a minap felháborodottan posztolt arról a kollégájáról, aki a legutóbbi alkalomkor

törvénytelenül lépett fel gyerekek ellen.

Ebben a bejegyzésben vonta kérdőre volt kollégáját a felszólítás nélkül használt gyermekvédelmi könnygáz miatt: Facebook
Ezen a linken pedig a korrupció ellenes harcáról és annak megtorlásáról olvashat: Facebook”

(Hadházy Ákos/Facebook)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek