Bejelentették: Újabb óriási tüntetés készül az Orbán-kormány ellen

A gyerekekért, az anyákért, a nőkért.

A Magyar Anyák és a Tanítanék közös szervezésében rendezik meg a következő demonstrációt az Orbán-kormány ellen. Mint írták, anyák napja alkalmából, május 7-én várnak minden lányt, anyát és nőt, hogy együtt fejezzék ki elégedetlenségüket a regnáló rezsimmel szemben.

„Anyák napja alkalmából, május 7-én, vasárnap a Magyar Anyák és a Tanítanék aktivistáival várunk minden lányt, anyát és nőt, hogy együtt kifejezzük elégedetlenségünket a fennálló rezsimmel szemben.

Célunk, hogy kihangosítsuk azoknak a nőknek a hangját, akik nem kiabálhatnak, akiket elnémítanak, akik nem mernek megszólalni és kiállni önmagukért, a gyerekeikért, a jövő generációkért!”

– írták az esemény Facebook-oldalán.

„Ezzel a szimbolikus demonstrációval bekapcsolódunk az oktatásért már több mint egy éve zajló megmozdulásokba és egyben arra is rávilágítunk, hogy ebben az országban nemcsak az oktatási rendszer, de gyakorlatilag minden, aminek köze van a nők és a gyerekek jóllétéhez (egészségügy, nő- és gyermekvédelem, szociális szféra, környezetvédelem) romokban van –

nem jó ebben az országban nőnek lenni, nem jó itt gyermeket nevelni és nem jó itt felnőni sem!

A helyszínt hamarosan megadjuk, forró pontja jelenleg a városnak.

FOLYTATJUK!!!”

– írták.

(Magyar Anyák/Facebook)

(Címlapkép: Csak úgy mondom/Facebook)

Valódi Hírek