Áll a bál: A népszerű fiatal énekes jól kiosztotta Demeter Szilárdékat, amiért ezt teszik a zenével

Közölte, Demeteréknek semmi közük nincsen a zeneiparhoz.

A 21 éves előadó úgy látja, azok sem építik a magyar zenét, akik „a legtöbb közpénzzel meg lehetőséggel egy olyan, teljesen más irányba akarják azt vinni, ami nem a zenét szolgálja, hanem a saját érdekeiket”.

Azahriah-val a Forbes.hu készített interjút, amelyben egyebek közt új albumáról, a produkció üzleti hátteréről, valamint a Budapest Arénában márciusban tartott telt házas koncertjéről kérdezték a fiatal előadót.

A népszerű zenész arra is reagált, hogy a 14 ezer fős arénás koncerthez a Demeter Szilárd vezette Petőfi Kulturális Ügynökség kortárs zenei platformja, a Hajógyár is forgatott.

„Tudod, lehet kicsit félmosollyal mondani, hogy az adófizetők pénze most valami értelmesre ment el. De szerintem k*rva jó lett a videó, olyan dealt húztunk be a későbbi Hajógyár-szereplésekkel együtt, amiért megérte, hogy kikerüljön”

– mondta, hozzátéve, „közben ugyanúgy elmondom bárhol, bárkinek, hogy

a Petőfi Zenei Tanácsnak szerintem semmi köze vagy építő jellegű hozzáfűznivalója nincsen az organikusan fejlődő zeneiparhoz”.

„Sem azoknak az arcoknak, akik a legtöbb közpénzzel meg lehetőséggel egy olyan, teljesen más irányba akarják azt vinni, ami nem a zenét szolgálja, hanem a saját érdekeiket”

– tette hozzá.

Nem ez az első eset, hogy a zenész állást foglal politikai kérdésekben. Azahriah új albumán, a Mementón Orbán Balázs (Orbán Viktor politikai igazgatója) mondata is felcsendül a Four moods 2 című dalban:

„Aki uralja egy adott ország médiáját, az eldönti, hogy ki uralja az adott ország gondolkodását, és ezen keresztül,

hogy ki uralja az adott országot.”