Botrány: Kiakadt a balatoni polgármester, amiért Orbánék embere zsebből megveszi az egész kikötőt

Fű alatt döntöttek.

„Azt szeretnénk, hogy soha többé ne forduljon elő, hogy a fejünk felett döntenek valamiről! Azt hiszem, annak senki sem örülne, ha egy kőszórástól nem lehetne látni Csopakról a tihanyi apátságot”

– mondta Ambrus Tibor, a balatoni Csopak település polgármestere a 24.hu-nak.

A portál egy terjedelmes riport kereteiben mutatta be, hogy mennyire lehetetlen helyzetbe került a település azok után, hogy a balatoni hajózási társaság csopaki kikötőjét

az állam eladta egy vállalkozónak.

Mint írták, Csopakon 230 méter hosszan kőszórást tervez a vízbe a kormányközeli üzletember, Abronits Róbert cége, azonban minderről semmit sem szóltak az önkormányzatnak. A polgármester elmondta, ha megkérdezik az önkormányzatot, biztosan nem fogják támogatni egy gigakikötő megépítését, ám egy kisebb fejlesztést még el tudnának képzelni.

Végül értelmezhetetlenül magas áron, 900 millióért kelt el a kikötő és a hozzá tartozó terület. Így elérhetetlen az önkormányzat számára – mondta korábban a polgármester.

A „fejlesztéshez” pedig az önkormányzat hozzájárulása sem kell, ugyanis a vízen terveznek építkezni. A beépítésre szánt területet a portál pirossal satírozta be:

Az üzletembert kapcsolatai miatt a hvg.hu és a Válasz Online is Mészáros Lőrinchez hasonlította.

„Az önkormányzat nem volt ügyfél, és hiába jelentkeztünk be, ezt visszautasította a hivatal azzal az indokkal, hogy a terület nem érintkezik önkormányzati tulajdonnal.

Ezt felháborítónak tartom”

– mondta a polgármester, aki hozzátette, szerinte ez a kikötő hajók számának növelését fogja eredményezni.

„A településképi rendeletünket kiterjesztjük a vízfelületre is, rendezési terv felülvizsgálatát tervezzük, és egy parkolórendeletet is megalkotunk.

– hívta fel a figyelmet.

A portál az Építési és Közlekedési Minisztériumnál is érdeklődött az építkezésről, azonban a Belügyminisztériumhoz irányították őket, viszont onnan sem kaptak választ kérdéseikre.

Valódi Hírek