Újabb fordulat: Az uniós tagságról kérdezte követőit a fideszes képviselő – a saját válasza sokakat meglephet

Ki tudja ezt követni?

Az utóbbi években egyre nagyobb távolságot tart az Európai Uniót a magyar kormány. Az EU az elmúlt időszakban a magyarországi korrupciós kockázatok és a jogállamiság megsértése miatt zárolta az uniós forrásokat az Orbán-kabinettől. 2023 májusában még mindig nem érkezik pénz Magyarországra.

Ezt megelőzően és azóta is több ízben tartott unióellenes kérdéseket tartalmazó konzultációt a magyar kormány. Több kormányközeli szereplő és kormánypárti is felvetette az EU-ból való kilépés lehetőségét.

Horváth László ezen előzmények után május 1-jén, az Európai Unióhoz való csatlakozás 19. évfordulóján feltette a nagy kérdést a követőinek:

„🤷🏻‍♂️Megérte?”

A költőinek tűnő kérdést végül kommentben megválaszolta, sajátos formában – szúrta ki a Telex. Írását változtatás nélkül idézzük alább:

☝️Szerintem, igen, megérte.

🇪🇺Ezen a véleményemen az sem változtat, hogy európai politikának most nem tetszünk annyira. Nem tetszik nekik, hogy Magyarország nem egy pici bólogatós kutya lett a kalaptartón.

🇭🇺Mi ebben

a száguldó közös járműben a rózsafüzér vagyunk a visszapillantón.

Most azt mondják, zavarjuk a kilátást. Mi meg azt mondjuk, még két ilyen veszélyes kanyar, és eljön az a pillanat, amikor szükség lesz ránk. ☝️A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

🇭🇺Isten áldja Magyarországot, Európa közepén!

(Horváth Laci/Facebook)

Valódi Hírek