DK: Meg kell menteni a Dunaferr-dolgozók munkahelyét!

Az árnyékkormány konkrét tervet dolgozott ki ennek érdekében.

„Meghirdették Dunaújváros legnagyobb munkaadója, a 3700 dolgozót foglalkoztató Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. eladását.

Magyarország legnagyobb kohászati üzemét egyszerűen cserben hagyta az Orbán-kormány, amikor csak jelentős késéssel avatkozott be és hagyta a termelés leállását”

– hívták fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció dunaújvárosi alpolgármesterei, Szabó Zsolt és Mezei Zsolt hétfőn a lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

A DK szerint azonban még

van remény a gyár megmentésére,

meglátásuk szerint átlátható értékesítésre és garanciákra van szükség az új tulajdonostól, hogy minden munkahelyet megőrizzenek az üzemben.

Ezen túlmenően a munkakörülmények javítására és jelentős bérfejlesztésre lenne szükség, az előző vezetés ugyanis felmondta a dolgozók kollektív szerződését – mutattak rá, hozzátéve, hogy az orbáni infláció, az óriási mértékű élelmiszerdrágulás, valamint a rezsiemelés a Dunaferr munkatársait sem kímélte, így egyre rosszabb körülmények között kell élniük.

Dobrev Klára árnyékkormánya már tavaly ősszel kidolgozott egy intézkedési tervet a gyár megmentésére, amely

állami garanciavállalással és béralap létrehozásával

nyújtott volna mentőövet a cégnek.

Az árnyékkormány ekkor azonnali kormányzati beavatkozást sürgetett a Dunaferrnél, ám úgy tűnik, Orbánék ezt figyelmen kívül hagyták.

„Mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy többé ne hagyják cserben Dunaújvárost és a magyar dolgozókat”

– hangsúlyozta Szabó és Mezei a közleményében.

Valódi Hírek