Videón Bayer Zsolt hátraarca: Nagyon megbánta, amit a pápáról mondott

Így látja most a Szentatyát.

Nem fér a fejébe Bayer Zsoltnak, hogy a pápalátogatás kapcsán miért emlegetik fel az emberek, hogy ő nyolc évvel ezelőtt demens vénembernek nevezte az egyházfőt. A publicista szánja-bánja a történteket, nem mentegetőzni akar, de akkor még evangélikus volt, bár

azóta már áttért a katolikus hitre,

sőt Semjén Zsolt a bérmakeresztapja – ismertette Bayer a történteket a Hír TV Vezércikk című műsorában.

A miniszterelnök-helyettes pár napja kereste fel a publicistát, „röhögve” mesélte neki telefonon, hogy tartottak egy sajtótájékoztatót, ahol

a Szentatya helyett Bayer neve került előtérbe.

A publicista a az amerikai nagykövet kezét sejti a dologban:

„Valószínűleg David Pressman nagykövet felvette a piros telefont, és az ellenzéki sajtónak kiadta ukázba, hogy a pápalátogatás kapcsán a Bayer Zsolt 8 évvel ezelőtti, pápát súlyosan dehonesztáló mondatairól kell beszélni”

– jelentette ki Bayer.

Elmondása szerint ennyi idő alatt már megváltozott a véleménye, bár migrációügyben még most sem értene egyet Ferenc pápával, de mivel az egyházfő argentin származású, így valószínűleg máshogy látja Európát és a migrációt, mint az itt élők. Ugyanakkor a politikai kérdésekben nagyrészt egyezik a meglátásuk.

Hozzátette:

„Ez mind másodlagos, mert katolikusként nekem ő az első számú vallási vezető és tekintély.

Mondhatnám, hogy

megkövetem a pápát, vagy bocsánatot kérek,

meg is követem, de azért az ő nagyságát és étoszát az én nyolc évvel ezelőtti mondatom nem kezdte ki olyan mértékben, hogy nekem feltétlenül…, de saját magam miatt természetesen mindezt örömmel megteszem”

Bayer szerint mondataira még sokáig emlékezni fognak az emberek, felidézte, hogy a Fidesz és a Magyar Narancs közti szakítást az utóbbi „Cápalátogatás” cikke idézte elő. Akkor látogatott Magyarországra II. János Pál pápa, a publicista szerint a „libsi gazemberek” indokolatlanul elkezdték a lábukat törölgetni bele. Bayer szerint ugyanezek az emberek emlegetik fel az ő korábbi kijelentését.

(Hír TV/YouTube)

Valódi Hírek