Mi történik itt? Lázár János valamiért hónapok óta nem hajlandó megszólalni néhány fontos ügyben

László Imre hiába keresi őt.

Hónapok óta nem reagált az Építési és Közlekedési Minisztérium a Déli Körvasúttal és a V0-vasútvonallal kapcsolatos konstruktív műszaki javaslatokra. Ezzel a tárca az EU-s pénzeket kockáztatja, hiszen amíg nincs megegyezés, addig Magyarország sem pályázhat sikeresen ezekre a forrásokra – összegezte a helyzetet László Imre, Újbuda polgármestere közösségi oldalán csütörtökön.

László kifejtette: a megegyezésnek az önkormányzat és a civilek igényei mentén kell létrejönnie, ezért

egy újabb levelet küldtek Lázár Jánosnak,

az illetékes tárcavezetőnek az üggyel kapcsolatban, amelyben rámutattak, hogy a bíróság halasztó hatályú döntése mellett jogellenes elkezdeni a kivitelezést előkészítő munkákat.

László Imre bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„A kormány az EU-s forrásbevonást kockáztatja

4 hónapja nem érkezett érdemi válasz arra a levélre, amelyben a Déli Körvasúttal és a V0 vasútvonallal kapcsolatos konstruktív műszaki javaslatainkat küldtük el a minisztériumnak.

Számunkra érthetetlen módon a kormány annak ellenére nem reagált, hogy az ügyben illetékes államtitkár erre határozott ígéretet tett.

A kormány ezzel az esetleges EU-s forrásbevonást is kockáztatja, hiszen amíg

az ügyben nincs megegyezés a bíróságon,

addig Magyarország nem pályázhat sikerrel ezekre a pénzekre.

A megegyezés feltétele pedig mindenekelőtt az, hogy a beruházó a törvényi előírásoknak megfelelően készítse el az építkezések környezetvédelmi engedélyét, és a kormány vegye figyelembe az önkormányzat és a civilek igényeit, a beruházással kapcsolatban.

Vagyis, hogy a vasúti tranzitforgalom nélküli, elsősorban személyszállítási igényekhez illeszkedő tartalommal kerüljön megtervezésre és megvalósításra a körvasút fejlesztése, a V0 vasútvonal egyidőben történő megvalósítása mellett.

Tehát a Bartók Béla és a Budafoki utak között csak a két vágányon haladjon a forgalom.

Ragaszkodunk a környezetrendezési lakossági igényeknek a megfelelő tervezéséhez és a projekttel együtt történő megvalósításához. Szükségesnek tartjuk a P+R parkolók kialakítását.

Ezért újabb levelet küldtünk Lázár János miniszternek, amiben arra is felhívtam a figyelmét, hogy az építkezéssel megbízott vállalkozó jogellenes tevékenységet végez, amikor a bíróság halasztó hatályú döntése ellenére meg akarja kezdeni a kivitelezéssel kapcsolatos előkészítő munkákat.”

(Dr. László Imre/Facebook)

Valódi Hírek